maandag 25 juli 2016

Baby | Eerste keer vliegen en stedentrip

Alweer 1,5 week geleden gingen wij voor het eerst met z'n drieën op een (korte) vakantie. En dat betekende - de eerste keer vliegen voor de kleine. Ik was van te voren een beetje zenuwachtig, maar besloot om het gewoon los te laten. Je leest namelijk zoveel verhalen! En mijn verhaal ga ik dus vandaag delen. Maar niet alleen over het vliegen, maar ook over de stedentrip... want dat is niet de meest handige vakantie-manier met een baby van 6,5 maanden... toch?De kleine Viktor is vandaag trouwens precies 7 maanden geworden! Ik vond dit eigenlijk ook wel de handigste tijd om samen voor het eerst zoiets te doen. Het is geen baby meer die zonder reden gaat huilen en jij pas na een halfuur erachter komt wat er aan de hand is. Het is wel een baby die ook prima zichzelf kan vermaken en die ook wat meer, qua prikkels, aan kan. Ook heeft hij inmiddels een ritme qua voeding en slaapjes ontwikkeld, en dat maakt het ook een stuk makkelijker.

Wij zijn voor een paar dagen naar Rusland gegaan. Best kort, maar toch. Wij werden uitgenodigd voor een bruiloft, en wij wilden kijken hoe de kleine zo'n trip überhaupt zou vinden. Allemaal nieuwe gezichten, nieuwe plek om te slapen, hoe om te gaan met z'n ritme... Wij waren dus ontzettend benieuwd. Maar dat ging eigenlijk hartstikke goed!Het was ongeveer 3 uur vliegen. Valt mee, maar al het wachten op het vliegveld, in de vliegtuig voor het opstijgen, in de auto onderweg... dat is heel wat. Ik heb van te voren op Facebook zo'n reisset gekocht met een opblaasbaar baby-matrasje. Uiteindelijk hebben wij die heel even gebruikt, maar op de terugweg lag hij gewoon weer in de koffer.

Je hoort vaak genoeg verhalen dat moeders zich van te voren helemaal opwinden en dat de baby in de vliegtuig al snel in slaap valt. Dat verhaal wilde ik ook vertellen, maar het liep toch net even anders. De kleine moest namelijk heel even wennen. Zittend slapen, al die nieuwe geluiden en gezichten. Hij moest even huilen, wij probeerden hem te troosten, af te leiden met zijn favoriet speelgoed. Dat ging een tijdje goed en dan begon het weer. MAAR wij hoefden niet door de gang heen en weer te lopen, hij viel zo ook in slaap. Dus al met al ging het niet prefect, maar héél erg goed voor zijn eerste keer! En op de terugweg was de plek naast ons leeg, dus daar kon hij ook even op spelen (en slapen... alleen niet lang, maar dat maakt niet uit).En de stredentrip? Dat is ons 10000x meegevallen! Wat hebben wij toch ook een makkelijke baby! Hij ging overal mee naar toe, heeft op een gegeven moment zelfs in de file (zittend in de maxicosy) zijn flesje opgedronken, sliep overal (ook in het bed waar ik vroeger in geslapen had, want wij waren ook vaak bij mijn oma), is steeds meegegaan in openbaar vervoer, heeft zich prima op een bruiloftsfeest gedragen en zelfs wat later naar bed gaan was geen probleem. Vooral om dat laatste maakte ik mij van te voren best druk. Hier thuis gaat hij namelijk rond 19:30 naar bed... en wat moet je dan op zo'n hotelkamer? Ik heb nooit gedacht dat ik hem zo snel uit zijn slaapritme zou halen, maar hij had er totaal geen last van. Op de eerste dag ging hij rond een uur of 22:00 slapen en daarna wel iets eerder. Maar de hele dag was hij vrolijk en zijn middagdutjes gingen goed. Hij is echt zo makkelijk, en daardoor konden wij ook leuke dingen blijven doen.

De eerste nacht hadden wij trouwens met z'n drieën in een (veel te) krappe hotelkamer geslapen. Hij slaapt vanaf het begin al op eigen kamer, dus zo'n babybed naast mij was even nieuw... Maar hij sliep, zoals altijd, zo rustig dat wij met z'n drieën echt een prima nacht hadden. Nadat ik met reisbureau een flinke ruzie had gemaakt (want: totaal niet conform de verwachtingen) mochten wij verhuizen naar een luxere kamer, waar een aparte woonkamer bij zat. Het babybedje hebben wij daar gezet, maar de deur wel open gelaten, want ik moest hem zien en horen. Het maakte dus uiteindelijk niet uit waar en hoe hij sliep, want aan het eind van de dag waren wij alle drie heel moe. ;) Kortom, ik ben blij dat het zo goed is gegaan! En wij hebben nu nog meer zin om over een paar weken naar de zon te vliegen!

1 opmerking:

  1. Super dat het zo goed verlopen is! En fijn dat ie zo makkelijk met alles omgaat.

    BeantwoordenVerwijderen