maandag 11 juli 2016

Beauty | Rimmel Super Gel nagellak

Ik hou van die hele trend gel-zonder-UV-lamp-nagellak! Ik heb geen zin en geen tijd om een paar keer per week mijn nagels te doen, en daarom is dit echt iets voor mij. Ondanks mijn niet al te beste ervaring met een soort gelijk lakje van Sally Hansen, besloot ik om dit setje van Rimmel toch ook eens te proberen. Rimmel nagellak en ik gaan namelijk altijd zo goed samen, dus dit zou perfect moeten uitpakken... toch?Dit Super Gel setje zag ik bij Kruidvat voor nog geen €12. Voor deze prijs heb je 1 SH (gel)nagellak, dus dit is sowieso al een stuk meer budget-proof. Geen idee hoeveel verschillende kleurtjes je in zo'n set kunt kopen, maar anders zijn de super gel lakjes ook los verkrijgbaar. Dit zomers koraalkleurtje sprak mij wel heel erg aan, dus lang twijfelde ik niet. En het was natuurlijk mooi meegenomen dat de topcoat er meteen bij zat! De belofte luidt - 14 dagen. Dat is best lang, zelfs voor dit soort gel-achtige lakjes. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik met de meeste "gewone" topcoats makkelijk een week nette nagels houd. En dat terwijl mijn nagels (vooral na de bevalling) niet al te sterk zijn. Dus 2 weken... dat zou heel mooi zijn!Oké, ik ga het meteen verklappen... 2 weken haalt ie niet. Niet met de speciale Rimmel nagellak eronder, niet met een random kleurtje. Het geheim is sowieso om vooral de topcoat in een dun laagje aan te brengen. Dan blijft hij langer zitten en dan droogt hij iets sneller... Al is dat laatste punt toch echt wel een nadeel. Ik vind dat deze topcoat ontzettend langzaam droogt... Na een kwartier begin ik geduld te verliezen, maar je moet het er dus wel voor over hebben. Op mijn nagels blijft de kleur met deze topcoat (want laten wij eerlijk zijn, daar gaat het vooral om...) maximaal een week netjes zitten. Na (of zelfs binnen) een week merk ik al chips. Toch wel jammer... Zeker omdat ik geen verschil met andere (snel drogende) topcoats merk... Maar hey, het ligt ongetwijfeld ook aan mijn nagels, want met sterkere nagels zul je ongetwijfeld langer profijt hebben.En de kleur! Die is prachtig! Nét niet Koningsdag-achtig... toch? Lekker fel en opvallend. Ik weet nog steeds niet wat het verschil met gewone nagellak is, maar ik gebruik er maar braaf de bijbehorende topcoat overheen. En die topcoat kun je echt wel prima over andere kleurtjes dragen, want de glans die het geeft is echt wel mooi. Je moet alleen wat meer tijd nemen voor het drogen en er vooral niet al te veel van verwachten... ;)

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat het toch niet helemaal top is, het kleurtje vind ik wel super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij haalt hij de twee weken jammer genoeg ook niet :(

    BeantwoordenVerwijderen