zondag 17 juli 2016

Tag | Shoppen voor kids

Op de blog van Joyce zag ik deze super leuke tag. Want, laten wij eerlijk zijn, leuke kleertjes kopen voor mijn kleine man is een van mijn grootste hobby's tegenwoordig... ;) In deze tag vertel ik er meer over. Lezen jullie mee?


Wat is jouw favoriete kledingmerk?
Ik ben gek op H&M en Hema. Soms heb ik het niet eens door, ik pak wat leuke kleertjes bij elkaar, en opeens blijkt het een complete H&M outfit te zijn. Met Hema ook weer hetzelfde, maar ze hebben dan ook zoveel leuke dingen! Next (die in mama's-land "Next Direct" wordt genoemd) vind ik ook een leuke (web)shop. Lekker snel bezorgd en ze hebben goede prijzen vooral voor sets (plus leuke kleren ook voor mezelf). Aan het begin kocht ik vaak ook wat bij Zeeman, maar de laatste tijd eigenlijk niet meer. Voor wat betreft wat duurdere merken - ik ben gek op Polarn.O.Pyret. Vooral als je fan bent van streepjes en leuke printjes, echt een aanrader! En ze hebben heel vaak aanbiedingen, waardoor je eigenlijk nooit echt de volledige prijs hoeft te betalen.

Wat is jouw absolute musthave op het gebied van kinderkleding?
Tuinbroeken! Heerlijke dingen en het staat zo schattig. Ook lekker makkelijk met een romper eronder. En anders kleding met leuke printjes. Of van die trainingsbroeken, zitten volgens mij bij kleintjes net zo lekker als bij volwassenen.

Wat vind jij een no-go qua kleding?
Ooooh, geen idee eigenlijk. Ik heb dat nog niet echt. Misschien dingen met capuchon, maar puur omdat het voor zulke kleintjes nog niet echt praktisch is.

Heb je wel eens een miskoop gehad?
Ik had mij dus vanaf het begin voorgenomen om juist geen dingen met capuchon te kopen, zeker voor de eerste maanden... en wat kocht ik toen bij Polarn.O.Pyret als eerste kruippakjes? Juist, lekker handig dus...

Welk kledingstuk is voor jou onmisbaar op vakantie?
Geen idee nog, want op het moment dat ik dit artikel typ zijn wij nog niet op vakantie geweest! ;) Maar ik gok dat het niet heel anders zal zijn als thuis.

Hoeveel geld geef jij gemiddeld uit per maand aan kinderkleding?
Soms wil ik hier niet eens bij stilstaan... haha! Nee hoor, het valt op zich wel mee, maar ik houd het niet echt bij. Ik koop het als ik ergens aan het shoppen ben, iets heel leuks online zie of als ik echt het idee heb dat er nog iets ontbreekt in zijn garderobe. Dus de ene maand is het helemaal niet zoveel en dan opeens wat meer.

Wat vind je ervan dat de sale steeds vroeger begint?
Is dat zo? Was mij niet eens opgevallen... Eeeeeh, heerlik, toch?


Waar haal jij je inspiratie vandaag voor kinderkleding?
Dingen die ik zie, andere bloggers, andere kindjes... Ik probeer gewoon leuke dingen te combineren, nieuwe kleurcombo's te ontdekken en kijken hoe het staat. Jaja, dit wordt een kleine hipster! :P

Shop jij veel online?
Jaaaaa! Heerlijk! Veel bij eerder genoemde merken, maar ook bij Prenatal en Baby-Dump (lang leven de gratis bezorging).

Wat doe jij met kleding die te klein is?
Op dit moment bewaar ik nog alles. Ik heb nog niet het punt bereikt dat ik denk "ik ga alles weg doen". Dit zijn in mijn ogen nog te veel herinneringen. Stom hé... Maar dat moment gaat wel komen. Ik weet ook dat hier in de buurt zo'n inzamelpunt voor dit soort dingen is, dus dat komt wel goed. Voor nu laat mij lekker sentimenteel blijven. ;)

Omschrijf de kledingstijl van je kind?
Stoer, hip, speels... gewoon een hele coole jongen haha! :)

Koopt jouw man ook kleding?
Nee, niet zelf, maar wij doen het wel eens samen. Als wij dan aan het winkelen zijn en hij ziet iets leuks voor Viktor dan koop ik het ook. Want eigenlijk was het tot nu toe steeds een succes.

Hoeveel geef jij maximaal uit aan een spijkerbroek voor jouw zoon?
Eeeeh, tot nu toe een euro of 10? Maar zodra ze ouder worden wordt het een ander verhaal. Dan groeien ze ook niet zo hard meer, dus dan mag het ook meer kosten. Ik ga denk ik ook wel merkjes met goedkopere kledingstukken mixen, wij zien het wel. :)

Koop je zelf wel eens tweedehands?
Nee, kleding niet. Ik weet ook niet waarom, er is tot nu toe genoeg keuze in nieuwe dingen geweest. Maar ik zit wel in zo'n lokale Facebook-groep waar kinder-dingen tweedehands aangeboden worden. En tot nu toe heb ik twee dingen gekocht die geen kleding (en eigenlijk wel nieuw) waren.

Wat is jouw beste koop ooit?
Dat vind ik zo lastig om te zeggen wat kleding betreft! Ik vind al zijn kleertjes super leuk, en zolang ze goed zitten en mooi staan ben ik blij.

Als jullie mij op Instagram volgen dan kunnen jullie zo nu een dan een outfit van onze kleine spotten! En mocht je nog een leuke webshop voor babykleding weten, deel het hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten