woensdag 3 augustus 2016

Baby | Dagritme (7 maanden)

Ook al was Viktor vanaf het begin geen liefhebber van structuur, gedurende de afgelopen maanden is er toch wel een bepaalde (vrij) vaste ritme in gekomen. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en de ene dag is nooit exact hetzelfde als de andere. Maar over het algemeen komt het altijd een beetje overeen.6:15 Uit bed
Dit verschilt nog wel eens, soms is hij nog eerder wakker en (heel) soms slaapt hij door tot een uur of 7:00. Maar vaak wordt hij dus echt wakker-wakker rond 6:00-6:30. Dan neem ik hem altijd nog even in onze bed om heel even te knuffelen.

6:45 Flesje met pap
Rond 6:30-7:00 krijgt hij dus zijn eerste flesje. Wij voegen er een paar pap-lepeltjes aan toe. Zo heeft hij meteen een voedzaam ontbijt waar hij even mee vooruit kan. Even een schone luier aan, aankleden en dan kan het spelen beginnen. Zodra je hem op het speelkleed legt, belandt hij al wel snel op zijn buik, en dat is niet heel verstandig met een volle maag... probeer dit aan een baby uit te leggen... :P

10:00 Ochtend-slaapje
Tegen 9:30-10:00 uur wordt hij moe en breng ik hem naar zijn bedje. Het verschilt echt heel erg hoelang dat slaapje duurt. Het kan maar een halfuur zijn, maar ook twee uur. Hoe langer het slaapje, hoe beter hij de rest van zijn dagritme oppakt.

11:30 Fruithapje
Na zijn slaapje krijgt Viktor zijn fruithapje. Dit is wel zijn minst favoriete tussendoortje van de dag. Mijn baby lust namelijk geen fruit! Of nou ja, hij eet het wel, en de laatste tijd ook zonder gekke bekken te trekken. Maar groenten vindt hij nog steeds lekkerder. Maar ach, zolang hij maar wat vitamientjes binnen krijgt.

12:15 Tweede fles
Een halfuur tot een uur daarna (ook afhankelijk van de hoeveelheid fruit wat hij daarvoor heeft gegeten) krijgt hij meer honger en wilt hij nu echt zijn flesje hebben. Als hij daarvoor al langer wakker was dan valt hij na het flesje bijna meteen weer in slaap. En anders duurt het daarna niet langer dan een uur.

13:00 Middag-slaapje
Ook dit slaapje is elke keer anders, maar meestal slaapt hij 's middags wel iets langer dan 's ochtends. Dus ongeveer een uur, en heel soms zelfs 3 uur. Dit is vaak ook zijn laatste slaapje van de dag, al merk je wel dat hij rond een uur of 17:00 weer wat moe wordt. Maar op een of andere manier wil hij dan toch niet meer slapen en anders is het een korte powernap van max een halfuurtje.

15:00 Broodje
Na zijn slaapje krijgt hij een lekkere boterham. Hier zijn wij ongeveer een maand geleden mee begonnen en dat vindt hij heerlijk! Ik heb allemaal verschillende soorten baby-beleg voor hem, maar pindakaas vindt hij het lekkerst (net zijn vader). En dat kauwen heeft hij inmiddels ook helemaal goed onder de knie. Daarna gaan wij vaak naar buiten en tussendoor is er natuurlijk ook genoeg tijd om te spelen.

16:00 Derde fles
Een uurtje later krijgt hij weer wat meer honger en dan is het tijd voor zijn een na laatste fles van de dag.

17:30 Groentenhapje
Hier smult hij wel van! Hij eet vaak bijna alles op (en de rest gaat naar de hond... die hiervoor nooit groenten at, maar baby-hapjes smaken hem wel). Beker water erbij, de pret kan niet op! En daarna nog even spelen, met ons knuffelen, bij ons aan tafel zitten terwijl wij zelf eten...

19:00 Laatste fles en naar bed
Soms ligt hij er al voor 19:00 in en soms wat later, dit hangt een beetje van de dag af (en of het bijvoorbeeld een bad-dag is, want dan is het -sinds kort- weer anders). In zijn laatste fles krijgt hij ook wat pap, zodat het lekker vult voor de nacht. En dan vertelt hij rustig naar de dromenland.

Zoals ik ook al in onze baby-update vertelde slaapt hij (bijna altijd) de hele nacht door. Dit betekent dus dat wij lekker de rest van de avond voor onszelf hebben. En dat is best een luxe, dat besef ik ook wel... Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer over onze dagindeling te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten