woensdag 24 augustus 2016

Baby | Voor het eerst op zomervakantie

Ook al was dit niet Viktor's eerste vakantie, is zomervakantie een beleving op zich. Het was volop genieten, maar soms ook best pittig. Tja, de tijden van de hele dag op het strand liggen bakken zijn definitief voorbij. Erg? Totaal niet! Het is alleen even aanpassen. En wat hebben wij het naar ons zin gehad!Ik begin met de vlucht. Deze duurde slechts twee uur (de reden ook waarom wij voor Mallorca hebben gekozen), en de vlucht naar Moskou duurde toch iets langer. Dus de ervaring hadden wij, en dit keer ging het ook ongeveer hetzelfde. Het enige verschil was dat de kleine inmiddels volop met snacks te "sussen" is, dus wij vermaken hem wel... dachten wij... Alleen kwam het zo uit dat zowel op de heen- als terugreis Viktor's slaapje precies tijdens de vlucht viel, waardoor hij even daarvoor moest huilen. Nou ja, even krijsen, troosten en hij slaapt. Had (nogmaals) erger gekund. Ik zeg: het viel weer mee! Uiteraard hebben wij er bewust voor gekozen om 's middags te vliegen. En de transfer-tijden naar het hotel vielen ook mee (een uurtje), Mallorca is dan ook geen grote eiland.

Aanstaande vrijdag zal ik onze vakantie-vlog plaatsen (die is leuheuk! Uiteraard heb ik hem meteen bewerkt en nu al grijs gedraaid... take me back haha!). Daarin kunnen jullie meer sfeerimpressie zien. Daar zal ik ook o.a. vertellen dat ons hotel een beetje tegenviel. Waarom? Ik had allereerst geen bepaalde verwachtingen ten opzichte van zoiets. Animatie en mini-disco leken leuk, dat horen kindjes mee te maken, toch? Fout. Voor een baby is dit nog veel te vroeg. Sterker nog, tot je kind een jaar of 4 is kun je beter voor een iets rustigere verblijf kiezen. Vooral met een baby ben je al vrij vroeg op de kamer (rond een uur of 20:00). Bij ons op de kamer hoorde je best goed de mini disco en daarna de disco voor volwassenen. De kleine kon er gelukkig moeiteloos doorheen slapen, maar wij moesten dus tot 23:00 wachten tot alles voorbij was. Om de volgende ochtend weer rond 7:00 gewekt te worden door Viktor... Jep, je verwacht wat anders op vakantie.

Ik twijfelde trouwens aan het begin wel heel erg over dat "vroeg op de kamer zitten". Ik heb op het internet genoeg tips hierover gelezen en de meeste adviseren een babyfoon met een groot bereik. Maar het voelde niet goed om de baby alleen op de kamer te laten. Ik bedoel, you never know... Wij hebben dus bewust voor een tweekamer appartement gekozen, zodat wij nog rustig op de woonkamer konden chillen, terwijl de baby op de slaapkamer lag te slapen. En dat je er dan vanaf een uur of 20:00 of 21:00 bent was helemaal niet erg, maar juist heel relaxt. Met de kleine op een kamer slapen (hij slaapt thuis vanaf het begin in zijn eigen slaapkamer) was trouwens ook heel fijn. Hij slaapt zo stil dat je hem soms bijna vergeet. En dat gezucht (en andere minder lieve geluiden ;)) tussendoor was best schattig.Over het zwemmen en op het strand "chillen" zal ik nog een apart artikel schrijven. Het was namelijk nog best een dingetje, want hoe leer je zo'n kleintje wennen aan het koudere water en het "zwemmen"? Dus verwacht hier binnenkort meer over. Wij hebben in totaal 2 dagen op het strand doorgebracht en 1 dag bij het zwembad. Voor de rest hebben wij leuke uitstapjes gemaakt. Wij hebben twee dagen een auto (met maxi cosi) gehuurd en rondgereisd. Dat was echt heel fijn, want zo kun je niet alleen op je gemak alle mooie plekjes ontdekken. Ook kun jij je schema een beetje op de baby aanpassen. Ook zijn wij een dag (met de bus) naar de hoofdstad, Palma, geweest en dat ging super. Op een gegeven moment was het ontzettend druk in het centrum en ik merkte dat de kleine het best heftig vond. Dat was gelukkig maar heel even, maar hij deed het verder heel goed. Tussendoor en in de bus had hij lekker geslapen, goed gegeten en hij gedroeg zich voorbeeldig.

Kortom, met zo'n kleintje ga je (of wij in ieder geval) meer uitstapjes doen dan normaal. Hij vond het leuk en wij uiteraard ook. Wij hadden nooit eerder een auto op vakantie gehuurd, en dat beviel nu zo goed, dat wij dit zeker vaker gaan doen. Veel beter dan zo'n excursie-bus... nee, zeker niet geschikt voor samen met de baby. Verder heeft Viktor het echt top gedaan. Hij heeft steeds goed gegeten en is zelfs overgestapt van 4 flessen per dag naar 3 (uiteraard met vast voedsel tussendoor). Dit houdt hij voorlopig ook thuis nog vol (mijn kleine jongen wordt zo snel groot!).

Ook heeft hij verschillende soorten fruit in pure vorm geproefd (lang leven het buffet), watermeloen bleek hij echt heerlijk te vinden! Het enige "probleem" was dat hij niet echt geduldig was als wij zelf gingen eten, waardoor wij dit om de buurt moesten doen. De ene vermaakt even de kleine, terwijl de andere snel moest eten. Wij hebben, volgens mij, maar twee keer rustig tegelijk kunnen eten, omdat hij naast ons lag te slapen in zijn buggy. Nou ja, maakt niet uit, hoe ouder hij wordt hoe makkelijker dit punt waarschijnlijk wordt. "All-inclusief" boeken was trouwens een beetje overbodig, achteraf gezien. Wij hebben bijna alle dagen buiten de deur geluncht, dus een half-pensioen was ook prima geweest.

Dus ja, je bent best druk met zo'n kleintje op vakantie, wat het dus deels vermoeiend maakt. Maar het geeft ook een voldaan gevoel. Het was anders, maar erg leuk. Echt, het was 100% genieten met z'n drietjes!

2 opmerkingen:

  1. Wij gaan misschien binnenkort ook nog voor het eerst vliegen met Lenne & het is echt zo'n dingetje waarvan ik eigenlijk wel wat schrik heb, maar we gewoon maar moeten doen. Super dat jouw vakantie zo goed meegevallen is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een hele fijne eerste zomer vakantie met z'n drieën. Het is best even wennen, de eerste keer met een kleintje op reis, maar iedere vakantie wordt het makkelijker is mijn ervaring.

    BeantwoordenVerwijderen