vrijdag 19 augustus 2016

Help | Ik word grijs

Oké, ladies, ik heb even jullie hulp nodig...


plaatje van weheartit.com

Sinds ongeveer een jaar of twee ben ik een eigenaresse van een paar grijze haren. Het waren er eerst twee, maximaal. Maar inmiddels wil ik ze niet eens meer tellen. Ze zitten precies boven op mijn hoofd, waar ik ze het beste kan zien. Ze zijn dik (al is mijn haar sowieso vrij dik) en opvallend. En het meest vervelende - ze zijn super moeilijk te verbergen. Nou weten jullie inmiddels dat ik graag mijn haar verf, maar ook dat werkt vaak niet. Niet elke verf pakt mijn grijze haartjes namelijk. Sowieso moet het een permanente kleuring zijn, maar dan nog..

Ook had ik laatst een blonde kleur in mijn haar gegooid. En ook al wilde ik niet meteen weer blond zijn, maar een lichter geheel hebben (wat ook prima gelukt is), bleven de grijze haren gewoon grijs... Lag het aan de kleur? Is blonde verf nu helemaal kansloos? Bestaat er helemaal geen verf die de grijze haren voor goed zal verbergen? Kortom, vragen, vragen, vragen...

Dus kom maar op met jullie beauty tips! Beste verf? Let me know, ik ben heel erg benieuwd!

10 opmerkingen:

 1. Oei, wel ambetant dat de verf er niet op pakt... Misschien overschakelen op een meer permanente kleuring?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik juist alleen maar permanente verf :(

   Verwijderen
 2. Ik heb een grijze gloed bovenop mijn blonde haar en kan het prima wegwerken met blonde permanente verf, let wel op dat op de verpakking moet staan dat het grijs haar bedekt....ik gebruik regelmatig Kruidvat eigen merk en dat doet zijn werk prima.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die van Kruidvat heb ik nog nooit geprobeerd, maar dat ga ik doen. Dank je wel!

   Verwijderen
 3. Je bent blond dus henna zou niet goed helpen maar misschien kan je een tijdelijke verf kleur kopen. Zo eentje die je per dag in doet en die je dan alleen over de witte haren heen doet.. I dont know. Knippen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. knippen is zeker een optie, zat ik ook aan te denken.. :P

   Verwijderen
 4. Hier heb ik ook zo lang mee geworsteld! Echte haarverf (leek na de zwangerschap heel snel te gaan) pakte mijn grijze (ik heb zelf witte haren; met dank aan mijn lieve Oma want die had ze ook) zelf niet. Ik moest naar Salon B (ik dacht; duur is goed want bij de buurtkapper pakte de verf niet goed genoeg) een tweede keer terug om mijn haar opnieuw te laten verven, met nu een borstelmix en dat ging beter, maar ik had geen zin om elke 6 weken 100 euro te betalen voor verf die niet goed pakt. Ik ben toen naar een andere kapper gehad en ook daar pakte de verf niet goed. De grijze haren zijn bij mij ook erg zichtbaar en zitten veel langs mijn voorhoofd. Ik vroeg haar of ze misschien niet alles had geraakt en toen kreeg ik zowat ruzie met die vrouw.. ook geen succes dus :-( . Daarna L'Oréal verf gebruikt, maar ook dat moest dubbel dik ingezet worden en extra lang blijven zitten langs mijn gezicht waar die krengen het meest zitten. En nu verft mijn stiefzusje mijn haar en die verf pakt goed. Ik zal haar (als je wilt) eens vragen wat zij gebruikt; ben ik vergeten. Wat ook een aanrader is om ff bij te werken tussen verfbeurten door is Magic Retouch van L'Oréal. Hopelijk heb je er wat aan, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja graag! Ben heel benieuwd wat zij op jou gebruikt!

   Verwijderen
  2. Beter laat dan nooit.. maar het merk dat mijn stiefzusje gebruikt heet Selective en is een Italiaans merk dat volgens haar in nog maar weinig salons wordt gebruikt.

   Verwijderen
 5. Grijze haren ik ken er alles van! Vanaf nu alleen nog maar naar de kapper, voor het mooiste resultaat en blond kan zeker nog. Grijze haren hebben gewoon 20 volume nodig in de kleuring om de dekking te garanderen. Komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen