maandag 29 augustus 2016

Project | Hot mama

Oké, ik twijfelde wel even over de titel, maar ik ga er gewoon voor. Het punt is: ik zit nog steeds totaal niet lekker in mijn vel. Mijn baby is inmiddels 8 maanden, dus dit heeft -in mijn ogen- lang genoeg geduurd. Er zijn vrouwen die al binnen drie maanden na de bevalling met een strakke bikini-body rondlopen, maar helaas, zo ben ik totaal niet. Tijd om er echt iets serieus aan te gaan doen!


uitgeput na een proefles bij de sportschool gisteren

Tijdens mijn zwangerschap ben ik in totaal 17 kilo aangekomen. Dat is veel, heel veel zelfs. En dat is nog niet eens het exacte getal, omdat ik mij daarvoor nooit regelmatig gewogen had (mijn startgewicht was gewogen rond 8 weken zwangerschap). Ik had dus na de bevalling een lange weg te gaan... Maar het zou grotendeels vanzelf weggaan, toch? Deels wel. De eerste tien kilo was ik binnen een week kwijt. Zo fijn! Maar toen was het feest voorbij...

Daarna ben ik een paar kilo kwijtgeraakt, maar al maanden lang zat ik stil qua afvallen. Ik eet zoals vanouds: best gezond, geen grote hoeveelheden, maar wel 2-3x per week iets lekkers (tja, ik hou van eten). Ik eet zoals vroeger, vaak zelfs minder, dus ik had gehoopt dat mijn lichaam dat zou herkennen en weer terug zou "gaan" naar de oude vormen. Wrong!

Wandelen, met de baby en de hond... hartstikke leuk en gezellig, maar laten wij eerlijk zijn - zoveel calorieën verbrand je niet per keer. Ik loop nu sowieso meer dan vroeger, omdat ik ook naar mijn werk en kinderopvang ga lopen. Maar die afstanden zijn niet enorm, dus die extra beweging is goed maar lang niet genoeg. Ik heb een gruwelijke hekel aan de sportschool, dus dan maar zelf thuis proberen. Yogamaatje gekocht, op YouTube genoeg "post-pregnancy workouts" opgezocht... een keer of 2 gedaan... ik was er klaar mee. De "post-pregnancy" oefeningen voelden toch te licht aan en iets anders zoeken... nee, toch niet mijn ding dat thuis-sporten. Ik heb mijn hardloopschoenen dan maar uit de kast getrokken. Vroeger vond ik hardlopen namelijk erg leuk, ik kon makkelijk 5 kilometer lopen (na wat hulp van Evy op mijn iPod). En ja, dat was wel weer heerlijk, maar na een paar weken heb ik ook dat opgegeven.

Er bleef dus maar 1 ding over... sportschool... maar dan nog net een stap verder. En toen laatst de maat vol was, heb ik besloten dat het echt tijd werd voor de grote verandering. Ik moet afvallen, ik wil op zijn minst mijn oude lichaam terug hebben, mijn buik.... och jongens, mijn buik is echt een drama na de bevalling! Alleen al om die wat strakker te hebben, ik zou er zoveel voor over hebben! Dus ook de sportschool.... strakker in mijn vel, en nog minstens 6 kilo kwijt. Maar eigenlijk 10... op langer termijn dan.

Ik ben op zoek gegaan naar sportscholen in de buurt die personal trainers hebben. Een personal trainer is best prijzig, maar in combinatie met een sportschool is het wat beter te betalen. Ik kwam uit bij twee sportscholen. Bij de ene had ik gisteren de proefles (man man man, vooral mijn buikspieren zijn ver te zoeken!) en bij de tweede heb ik kennismakingsgesprek gehad en aanstaande vrijdag ga ik ook daar een proefles volgen.... met een personal trainer! En dat laatste spreekt mij dus enorm aan... Vooral toen hij tijdens de kennismaking zei dat het zwaar gaat worden, maar dat je "door het sporten vooral energie moet krijgen". Jaaaa, dit is wat ik zoek! Ik denk ook wel dat deze sportschool het beste bij mij past, omdat zij echt professionele begeleiding (en een stok achter de deur) bieden en dat is precies wat ik nodig heb. Zelf een beetje met sportapparaten aanklooien (sorry, maar zo voelde het wel) - dat heb ik jarenlang gedaan en dat levert dus geen concrete resultaten op. Ik ga het nu gewoon goed doen! Mijn doel is om 3 keer per week te sporten! Jaja, ik ga dit gewoon doen! 2 keer 's avonds en 1 keer 's weekends. De kleine ligt 's avonds toch op bed, dus in plaats van tv kijken gaat mama lekker sporten (papa heeft de andere avonden). Ik kan daar ook groepslessen volgen, dus wie weet. 1 keer per week wordt dan met begeleiding van personal trainer zodat ik dan nog gerichter ga trainen. Jaja, dit gaat echt leuk en mega zwaar worden, maar ik ga er 100% voor!

Bij de sportschool waar ik gisteren geweest ben, hebben zij mij trouwens ook gemeten... gewicht, BMI, vetpercentage.... dat was geen fijne spiegel.... en ja, ook daar bleek uit dat de meeste vet in mijn "probleemzone" zit.... En ook al heeft deze zone ervoor gezorgd dat ik nu zo'n lieverd van een baby heb, het is tijd om aan mijn lichaam te werken. Wish me luck! ;)

3 opmerkingen:

 1. Succes gewenst! Ik ben benieuwd of het sporten met een personal trainer je gaat bevallen...
  Mijn zwangerschapskilo's zijn er allemaal af, maar aangezien ik op mijn zwaarst was toen ik zwanger werd, moet er nu nog zo'n 10kg af. Mijn eerste stap is gezet: ik ben woensdag terug gestart met WeightWatchers. Vanavond begin ik opnieuw te sporten, maar het zal rustig beginnen zijn: op de hometrainer die op zolder staat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes! Sporten werkt het beste als het op een manier is die bij jou past. Dus goed dat je bepaalde manieren hebt geprobeerd en ook verschillende sportscholen probeert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel succes meid! Ik doe met je mee, ik wil ook graag wat kilo's kwijt maar vooral strakker in mijn vel zitten! You can do it!

  BeantwoordenVerwijderen