vrijdag 16 september 2016

Baby | How to - samen naar het strand

Oké, de zomervakanties zijn nu wel een beetje voorbij, maar toch wilde ik mijn ervaringen op dit gebied delen. Wie weet, kan iemand het straks gebruiken, of zijn jullie gewoon nieuwsgierig naar mijn tips en belevingen. Zoals jullie weten zijn wij een maand geleden voor het eerst met de baby op zonvakantie geweest. En daar hoort gewoon strand bij. Onmogelijk? Viel behoorlijk mee.Baby in de schaduw houden is natuurlijk essentieel. Baby's huid kan nog niet zo goed tegen de zon, dus die moet zoveel mogelijk worden vermeden. Natuurlijk kun je de schaduw van parasol opzoeken, maar een tentje vonden wij nog veel handiger. Van mijn moeder kregen wij er een, gekocht van de zomer bij de Lidl. Een heel simpel ding (een kreng om weer in elkaar te krijgen), maar het werkte wel. Een zacht handdoekje erin en vol gooien met speelgoed - de kleine kon zich er prima in vermaken. Ook ideaal om in te slapen.

Neem genoeg eten en drinken mee, inclusief snacks. Dat soort dingen zijn eigenlijk wel essentieel, ook al is jullie hotelkamer dicht in de buurt.

Zonnebrand smeren moet met een baby de hele dag door. Maar wat ik ook last minute had gescoord, was een UV pakje. Ik koos voor een los broekje en shirtje, en niet zo'n overall. Ik wist dat wij een zwemluier makkelijker zouden vinden dan een zwembroekje (lees hieronder waarom), dus ging hij met een zwemluier en een UV shirtje zwemmen. Ideaal! Oh ja, en een mutsje - ook essentieel. Een baby-zonnebril is leuk en kan echt handig zijn, maar zelfs zo'n ding met een elastiek kan een (handige) baby makkelijk omlaag trekken.

Dan de zwemluier of zwembroek dilemma... Ik had er van te voren veel over gelezen. Het komt erop neer dat je of/of moet kiezen. Ze zeggen dat de meeste baby's niet in het water poepen en daarom is een zwembroekje voldoende. Een zwemluier houdt namelijk vooral de poep tegen en niet de plas. Nou, poepen doen baby's ook in het water als het moet (en misschien ook een beetje van de zenuwen), dus wij waren heel blij met de zwemluier... haha!

Dat leren zwemmen (of in baby's geval: wennen aan het water) bleek nog wel een dingetje te zijn. Het zwembad was geen succes, het water is daar vaak ook een stuk kouder dan het zeewater. Een kinder-zwembadje... vergeet het maar. Deze wordt juist elke dag opnieuw gevuld, waardoor het geen kans krijgt om warmer te worden. De zee ging echt een stuk makkelijker. In mijn vlog hebben jullie ook kunnen zien hoe dat wen-proces eraan toe ging. Eerst even laten wennen met zijn voetjes, dan proberen te zitten. En vooral met het water spelen zodat het minder eng lijkt. Dan samen dieper in het water lopen totdat de baby helemaal gewend is. En vooral de eerste (paar) keer niet te lang in het water blijven, kijk hoe je baby reageert. Het is even puzzelen, maar het is echt de moeite waard.

Baby in de armen laten zwemmen of met een zwemtrainer? Wij hebben zo'n ding gekocht en dat was ook heel leuk... drie minuten lang. In de armen vond hij het toch een stuk fijner. Begrijpelijk ook, maar misschien komt het nog. Zo'n zwemtrainer gaat een paar jaar mee, dus volgend jaar proberen wij het weer.

Zelf zonnen, kan dat überhaupt? Ja hoor, al moet je niet verwachten dat je uren in de zon kan liggen bakken (wat wij vroeger wel deden). Nu gingen wij dit om de beurt doen. De ene houdt de kleine in de gaten / speelt met hem, de andere chilt op het zonnebedje. En heb je toch een onrustige baby of maak je even een huilbui mee? No worries. Het hoort erbij. En ja, op dat moment wil je zo snel mogelijk van het strand verdwijnen (been there...), maar uiteindelijk komt het allemaal goed. En vergeet vooral niet te genieten!

1 opmerking:

  1. Vooral dat van de schaduw vind ik een goede tip! En natuurlijk goed insmeren.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen