woensdag 28 september 2016

Life | Working mom - hoe bevalt het?

Al tijdens mijn zwangerschap wist ik dat ik na de bevalling weer zou gaan werken. Toen het eenmaal zover was kon ik niet wachten om weer aan de slag te gaan. Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het heeeeeerlijk om met mijn mannetje bezig te zijn. Maar om het elke dag te doen en alleen maar mama zijn... dat is niet wie ik ben. Inmiddels heb ik al maanden een hele fijne ritme gevonden waar ik vandaag meer over ga vertellen.Ik werk 4 dagen per week. Soms vragen mensen of ik het niet te zwaar vind. Maar nee, dit is eigenlijk precies goed. Misschien denk ik over een paar jaar wel anders, maar dat zie ik dan wel. Het leven is nu best wel gestructureerd (zeker met het sporten erbij) en daardoor ook lekker druk, maar het is ook wel heel leuk. Terwijl ik vroeger spontane kriebels kreeg van het woord "structuur" is het nu ook wel heel fijn. Dit betekent overigens niet dat elke dag hetzelfde is, juist niet! Maar een bepaalde vaste ritme is toch wel erg prettig om te hebben.

De week begint met Jeroen z'n papa-dag, en daarna heb ik mijn mama-dag. Daarna volgen twee dagen op de kinderdagverblijf. Op donderdag-avond breng ik de kleine naar mijn moeder en vrijdag is het dus oma-dag. Donderdag-avond is dus echt onze avond. Wij kunnen met z'n tweeën iets gezelligs gaan doen, met vrienden afspreken, samen naar de sportschool en vrijdag ook een beetje uitslapen.De kinderopvang-dagen zijn vrij druk (vooral omdat ik diegene ben die hem wegbrengt en ophaalt), maar ik houd eigenlijk van deze drukte. En het scheelt natuurlijk zo ontzettend veel dat ik zo dichtbij mijn werk woon. 5 minuten naar de kinderopvang lopen, 10 minuten naar het kantoor, en 's middags weer hetzelfde terug. Ik houd dus genoeg tijd over om daarna nog samen te spelen.

Aan het begin moest ik best wel wennen. Vooral toen ik de kleine steeds weg ging brengen, ook naar mijn moeder. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk tijd samen doorbrengen, het is namelijk het liefste, mooiste en schattigste kind ter wereld! Maar het bleek een kwestie van relativeren te zijn. Hij heeft het hartstikke naar zijn zin bij de opvang en al helemaal bij mijn moeder. Het zijn voor hem nieuwe indrukken, nieuwe vaardigheden die hij leert, nieuwe omgeving, nieuwe mensen. Hij vindt het leuk! En die momenten samen zijn dan ook extra kostbaar, al klinkt het misschien cliché.

Weekenden kan ik dan ook extra waarderen, omdat wij dan dingen met z'n drietjes kunnen doen. Zo nu en dan ga ik 's weekends ook gezellige dingen met vriendinnen doen, maar ook dat is een kwestie van balans vinden. Op mijn mama-dagen ga ik steeds vaker met de kleine op pad. Gewoon thuis zitten wordt anders ook zo eenzijdig. ;) Kortom, het leven is zo anders en zo druk, maar oh zo leuk! Genoeg tijd voor leuke dingen en je kunt nog prima je ei kwijt, zowel in het ouderschap als op zakelijk gebied. Wij zijn tevreden, blij en erg dankbaar. Tja, wat wil je nog meer?

4 opmerkingen:

 1. Zelf werk ik ook 4 dagen per week en vind het goed zo :) Ik ben graag onder de collega's en hele dagen thuis zou niets voor mij zijn... Al droom ik wel van een eigen bedrijfje en zou ik het dan leuk vinden om 3 dagen per week te werken en 2 dagen zelfstandig te zijn. Maar of dat er ooit van gaat komen, dat betwijfel ik :D Ik snap het wel hoor, dat jij het ook goed vindt om nog te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk zo'n ambitie! Ik heb er de ballen niet voor haha :P

   Verwijderen
 2. Ideaal dat je een goed ritme hebt gevonden, en buiten mama ook nog vrouw blijft.

  BeantwoordenVerwijderen