maandag 19 september 2016

Project | Hot mama - update 1

In mijn laatste update hebben jullie kunnen lezen waarom ik aan dit "project" begonnen ben. Eens in de 2-3 weken wil ik een update hierover schrijven. Ik weet nog niet of ik het aandurf om de foto's van de (tussen)resultaten online te plaatsen, maar wij zien het wel.


plaatje van weheartit.com

Vorige week was de eerste volle week. Drie keer sporten heb ik prima volgehouden en het voelde goed. Maar laat ik bij het begin beginnen. De week daarvoor heb ik -als voorbereiding- allerlei metingen gedaan en een "fittest". Allemaal handige dingen om je conditie (heb ik dus niet) te meten en om je met je neus op een paar feiten te drukken. En dan zie je opeens dat woord staan waar je al enorm bang voor was... overgewicht. Ja, jongens, ik heb dat, officieel, het staat op papier. Een grotere motivatie om dit door te zetten is er niet.

Volgens mijn trainer zou er zo'n 10 kilo eraf moeten. 10 hele kilo's... da's best veel. Zo "weinig" heb ik al jaren niet gewogen, zelfs voor mijn zwangerschap niet en ik voelde mij echt niet dik. Maar blijkbaar zegt mijn BMI waarde wat anders. Ach ja, prima. Als ik dit ooit ga bereiken dan wordt dit een mega prestatie. Dat gaat trouwens niet alleen door het sporten gebeuren. Mijn trainer geeft ook tips wat eten betreft en heeft zelfs weekmenu's doorgestuurd. Nou weet ik nog niet helemaal hoe ik dat ga plaatsen, want er zitten wat haken en ogen aan (als in: meer eten dan ik gewend ben... ja, meer, maar dan net even anders). Daar misschien een andere keer meer over. Voor nu probeer ik mij aan 6 eetmomenten per dag te houden (om je stofwisseling niet tussendoor stil te leggen) en nog beter te letten op wat ik eet en drink.

De eerste keer trainen met een personal trainer ging trouwens heel goed. Hij zorgt niet alleen voor extra motivatie, hij helpt ook om de oefeningen technisch beter uit te voeren. Hij weet wat jouw spieren nodig hebben en aankunnen, en hij past de oefeningen daarop aan. Hij is ook diegene die mijn oefenschema's voor die andere twee train-dagen samenstelt zodat ik effectief blijf trainen.

Het ging dus goed, heel goed zelfs.... totdat ik recht voor zo'n grote sportschool-spiegel stond. Jemig, ben ik dit? Nee, het is echt niet mijn lichaam. Dit wilde ik bijna aan de trainer gaan vertellen... wat een onzin, maar je schrikt er best wel van. En ook al had het nog veel erger gekund, voor mij is dit al erg genoeg... Ja, dit gaat veranderen... dit moet veranderen. Aan motivatie geen gebrek. En volgens mijn trainer moet ik binnen 4-5 weken de eerste resultaten gaan merken. Dat ik na drie dagen al op de weegschaal ging staan had dus geen zin... al had ik dat ook door. Maar dan nog, dit voelt goed. En ik voel mijn conditie steeds beter en beter worden, nu al. Ja, dit gaat mij lukken!

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig! Maarre...BMI is volgens mij ook wat achterhaald hoor. Jij moet je lekker in je lichaam voelen en of dat nu met 5 kilo of 10 kilo minder is (bijvoorbeeld)....

    BeantwoordenVerwijderen