zondag 23 oktober 2016

Baby | 10 maanden update

Aanstaande dinsdag wordt onze kleine man alweer 10 maanden... Waar blijft de tijd?! Het leek mij leuk om weer eens een update over hem te schrijven.Viktor is nog steeds een heerlijk actief mannetje, zoals ik ook al in de 6 maanden update vertelde. Inmiddels is het echt een ander kindje, hij kan al zoveel meer dan 4 maanden geleden! De grooste verandering is gekomen sinds hij het tijgeren heeft ontdekt. Hij is eindelijk mobiel en dat is een mijlpaal in het leventje van elk kindje. Hij komt overal bij waar hij wilt en hij kan zich nog beter zelf vermaken. Het kruipen wilt nog niet lukken, maar dat is ook totaal niet erg. Wij hebben geen tapijt thuis, en op laminaat is het een stuk gladder. Dus misschien durft hij daardoor niet zo goed op zijn knietjes te gaan kruipen. Maar het tijgeren gaat nu ook al zo snel dat wij letterlijk soms achter hem aan moeten rennen... Het is ook zo'n deugniet! Soms tijgert hij met een speelse lach weg, zo van "ik weet dat ik die kant niet op mag, maar ik doe het lekker wel, kijk maar". Heerlijk!

Goed zitten lukt ook al een tijdje, en sinds kort weet hij dat zitten toch wel het stevigst is. Daardoor laat hij zich ook steeds vaker op zijn kontje vallen als hij ergens tegenaan staat en het even zat is. Dat staan is trouwens ook wel een ding... Sinds een paar weken klimt hij overal op of trekt zich eraan op. Kastjes, tafeltjes, zijn loopkar. Ook bankjes op de kinderopvang zijn niet meer veilig, al belang hij er ook vaak genoeg onder... De bovenstaande foto is ook de reden waarom zijn ledikantje nu op de laagste stand staat. Hij kan al prima staan door al dat optrekken. En hij staat steeds rechter. Ook als je zelf op de grond zit en je handen naar hem uitsteekt, dan zal hij zich er ook aan optrekken om te gaan staan (al is het maar voor even). Hij zet ook steeds beter zijn voetjes neer en de eerste poging tot stapjes is ook al gedaan. De rest duurt niet lang meer, volgens mij...

Even iets heel anders... de tandjes. Mijn moeder vertelde mij al dat ik als baby pas met 9 maanden de tandjes kreeg. Bij Viktor duurde het ook al even, ze kwamen maar niet... ik maakte mij geen zorgen, maar je begint het je toch wel af te vragen. En ja hoor, met 9 maanden brak de hel los... ik bedoel, de tandjes kwamen. ;) En inmiddels mogen wij de 10 maanden met 2 ondertanden verwelkomen. Ik zal er later nog wel een apart artikel aan weiden, denk ik.

Het slapen is nog wel een dingetje bij onze kleine. 's Nachts gaat het nog steeds erg goed, als hij geen last van tandjes heeft. Maar overdag is het een ander verhaal. Hij heeft er gewoon geen zin in. Hij heeft ook totaal geen ritme erin. Soms slaapt hij maar 1 keer en soms wel 3 keer. Op de kinderopvang duren zijn slaapjes sowieso wat langer. Maar over het algemeen heeft hij die slaapjes ook echt wel hard nodig. Maar nee, hij vind het veel te gezellig zonder, ook al wordt hij moe en chagrijnig... Ik weet niet of het met een soort verlatingsangst te maken heeft, een sprongetje of iets anders, maar met middag-slaapjes blijven wij nog even puzzelen.

Tot slot nog een paar feitjes... Milde yoghurt is helemaal het einde, zo heelrijk vind hij het. Stapelbekers zijn de leukste (en meest simpele) speel-items ever. Meneer weegt inmiddels rond 8,5 kilo (handig als je baby zo op je eigen weegschaal neergezet kan worden). Kleding in maat 80 hangt in de kast en pampers in maat 4 liggen in de commode. Kleding met mouwen aantrekken blijft hij verschrikkelijk vinden, maar wij proberen steeds uit te leggen dat in zijn blootje rondlopen niet altijd gepast is. ;) De box en het babybadje zijn inmiddels naar de zolder, want meneer wordt echt groot (vindt hij zelf ook). Oh ja, en de eerste keer naar de kapper was een succes (met een klein traantje achteraf). Het meest vertederende van allemaal: als hij eten in zijn handjes heeft dan probeert hij jou ook te voeren, en hij begint te lachen zodra je daadwerkelijk een hapje neemt. *smelt*

2 opmerkingen:

 1. Nu begint echt alle pret :D Je kan zoveel meer doen met je kind nu :D
  Geniet er maar volop van, ze worden snel genoeg groot jammer genoeg.


  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het wordt dus echt leuker en leuker hé :)

   Verwijderen