donderdag 6 oktober 2016

Baby | Mijn favoriete baby merken

Deze tag zag ik al op verschillende blogs verschijnen en ik kon niet wachten om ook mijn favorieten met jullie te delen. Zoals altijd - wie weet, heeft iemand er iets aan. Misschien ook een handig kraamcadeau? Er komt van alles voorbij, dus lees snel verder.Shampoo
Onze kleine man is met een bos haar geboren, maar heel vaak gebruikte ik de wasgel voor zijn coup. Sinds kort heb ik er een aparte shampoo voor, namelijk die van de Etos. Er zaten prima milde ingrediƫnten in en het heeft een handig pompje (ideaal als je met je andere hand je baby in toom moet houden).

Billenzalf
Die van Bepanthen heeft voor ons lange tijd prima gewerkt, maar ik wilde wel iets hebben wat meer zink zou bevatten. Toen begonnen wij de billenzalf van Lavera te gebruiken en het werkt echt top. Een goede laag smeren en over een paar uur is de irritatie weg. Extra fijn dat dit een bio-merk is.

Luierdoekjes
Ik ben een groot voorstaander van luierdoekjes met de minste ingrediƫnten en ik heb de beste al eerder getest. Die van Neutral vind ik nog steeds het fijnst. Gelukkig zijn ze vaak ergens online in de aanbieding, dus ik sla ze eens in de zoveel tijd in.

Pleisters
Zijn nog niet nodig geweest.

Schoenen
Eeeeh, ook nog niet echt aan begonnen. Hij heeft tot nu toe wel van die leren slofjes gedragen (waarvan wij een nu definitief kwijt zijn), maar die zijn vrij lastig om aan te trekken. De eerste stapschoenen ga ik wel binnenkort kopen, dus tips hierover zijn heel erg welkom!

Ondergoed
Ik koop rompertjes van verschillende merken, maar vaak zijn ze van de Zeeman of H&M. Prima kwaliteit, niks op aan te merken. Net als de rompers van Primark of Ter Stal.

Spijkerbroek
Dat is toch iets meer voor oudere kindjes. Voor nu zijn de zachte joggingbroeken hier een favoriet, omdat hij er lekker vrij in kan tijgeren. De favoriete merken daarvoor zijn toch wel Zara (vallen wel vrij klein) en H&M (vallen juist iets groter).

Lunchtrommel
Voor zijn snacks nemen wij altijd een simpel plastic bakje van de Action. Deze sluit en opent heel makkelijk en het heeft een Cars-afbeelding op de deksel (dus...).

Kinderstoel
Lang leve de Bloom! In de 6 maanden update vertelde ik al hoe gek wij zijn op deze stoel, en dat zijn wij dus nog steeds. Nu zit hij lekker rechtop met een tafeltje eraan, super schattig en gezellig!

Kinderbed
Mocht je de babykamer roomtour al hebben gezien dan weet je dat wij een mooie witte ledikant hebben staan. Geen idee van welk merk die is, maar wij hebben het destijds bij Baby & Tiener gekocht. Een prima ding. En sinds kort met de bodem in de laagste stand... de kleine man kan zich inmiddels prima optrekken tot staande positie.

Hydrofiele doeken
Who cares? Echt, zo zonde dat ik destijds -op aanraden van iedereen- zoveel van die doeken gekocht heb. En ik snap serieus niet dat sommige mensen deze doeken van duurdere merken willen hebben. Maar voor ons heeft alles wel gewerkt. Hema, Prenatal, doeken uit Duitsland...

Luiers
Pampers. En dan vooral baby-dry (al gebruiken wij voor overdag andere varianten). En sinds de kleine in maatje 4 past ben ik extra blij met het bestaan van luierbroekjes!

Babyfoon
Zonder twijfel onze Luvion Essential. Inmiddels schijnt hier een nieuwer model van te zijn, maar ik ben ook blij met ons "oudje". Prima beeld en geluid. Wij gebruiken al die andere opties niet.

Wandelwagen / buggy
Wandelwagen - zonder twijfel onze Joolz. Heerlijk wendbaar, makkelijk te vervoeren en de kleine zit er lekker in. De buggy hebben wij gekocht voor de zomervakantie met het idee "zolang het maar de heen-reis overleeft". Ik heb daarom een betaalbare buggy gekozen, maar wel eentje met genoeg positieve reviews. Ik koos voor een buggy van Qute en die heeft inmiddels 4 vluchten overleefd. Ook daarna nog vaak genoeg gebruikt, hij bevalt echt prima.

Loopauto / fiets
Dat is ook iets waar ik mij de komende maanden in ga verdiepen. Zover zijn wij nog niet. :)

Fiets
Ik heb geen speciale mama-fiets. Sinds kort hebben wij wel een fietszitje voor de kleine (van Yelp), en die kan prima op beide fietsen. Het fietst best makkelijk met een baby voorop, moeten wij vaker doen. ;)

Tablet
Tja, geen. Ik dacht dat wij het vaker zouden gebruiken, maar mijn mobiel vind ik veel makkelijker. Het scherm van een iPhone 6 is niet heel klein en zeker voor een spelletje van een paar minuutjes. Alleen uitkijken dat mijn telefoon niet in baby's mond belandt... zoals met zoveel dingen.

Luiertas
Wij zijn eigenlijk heel blij met die van de Hema. Wij hadden hem destijds gekocht omdat het ook van spijkerstof was, net als de wagen (en Jeroen hoeft zich niet te schamen als hij ermee loopt). Meestal gooien wij gewoon alles in de grote vak, dus de luiertas wordt niet echt optimaal gebruikt.

Drinkfles
Laatst heb ik nog een tuitbeker van het Kruidvat gekocht. Maar het lekkerst drinkt hij toch nog uit de tuitbeker van Babydump die in hun gratis zwanger-box zat. Een super simpel ding, maar het is een succes. En als wij het over de voedingsflessen hebben, dan is het natuurlijk Dr Brown. Ik had er vanaf moment 1 mee moeten beginnen. De kleine drinkt er ook lekker uit en wilt geen andere speen hebben. Zo heb ik geprobeerd om de papfles van Difrax te gebruiken, maar nee, meneer had al snel door dat het een andere was.

Draagzak
Tja, dat bleek toch geen succes te zijn. Ik heb er een liggen, niet de goedkoopste ook, gekocht omdat ik op Instagram zag dat een BN'er dit merk gebruikte (nee, verder ben ik niet gevoelig voor reclame.... *kuch*). Maar ik heb hem nauwelijks gebruikt. De kleine was er vanaf het begin geen fan van, helaas.

Speeltent
Tijdens onze strandvakantie heb ik een simpel tentje van de Lidl gebruikt en dat beviel ons super goed. Dat ding zou helemaal ideaal zijn als hij makkelijker in te klappen was, maar ach, dat maakt niet uit. Volgende zomer gaan wij hem, als het goed is, weer gebruiken

Wagon
Volgens mij is dat zo'n bolderwagen. Nee, niks voor mij. Net als een bakfiets... Nee, sorry.

En dat waren mijn favoriete baby spulletjes! Mocht je ook een grote aanrader hebben, deel het zeker hieronder.

2 opmerkingen:

  1. Jammer dat de draagzak geen succes was. Gek hoe sommige baby's dat geweldig vinden en andere er niks van moeten hebben. Een vriendin van mij draagt haar baby echt overal mee met een draagzak, net een kangoeroe, die twee zijn altijd vastgeplakt aan elkaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen