maandag 24 oktober 2016

Project | Hot mama - update 2

Inmiddels ben ik een aantal weken bezig en het gaat... lekker! De eerste resultaten zijn te merken, precies zoals mijn trainer eerder al aangaf. En ik wilde vandaag mijn vorderingen en wat hersenspinsels met jullie delen.Leuk zo'n spiegel-selfie op de sportschool, maar ik had eigenlijk ook eentje aan het begin van dit hele gebeuren moeten maken. En dat was ik ook van plan... maar dat bleek moeilijker te zijn dan ik dacht. Nee, de momenten dat ik de kleedkamer voor mezelf had waren er volop, maar mijn lijf in combinatie met mijn spiegelbeeld... nee... stom, want dat is vergelijkingsmateriaal, maar toch. De bovenstaande foto heb ik afgelopen dinsdag gemaakt na de training. Ik voelde mij heerlijk. Ik begin eindelijk een stuk beter in mijn vel te zitten en mijn lijf weer te herkennen!

Inmiddels zit ik nog maar een kilo of 3 van mijn oorspronkelijke (streef) gewicht verwijderd. Zoals ik al eerder vertelde weet ik het niet heel nauwkeurig, omdat ik mij voor het eerst echt liet wegen toen ik al een week of 8 zwanger was. Maar daarom is het voor mij ook geen grens. Hoe meer ik kwijt ben, des te beter. De kledingmaat is wel even een punt... Ik zit nu ergens tussenin. De oude kleding past nog net niet helemaal. En alle broeken in mijn "nieuwe" maat beginnen toch echt van mijn kont af te zakken. Zwaar irritant, maar het is een fase. Toch ook wel fijn om dit te merken.

Mijn personal trainer is nu voor twee weken weg, maar ik ga vrolijk verder met 3x per week sporten. Hij heeft mijn schema aangepast voor hij op vakantie ging, en alle nieuwe oefeningen zorgen voor veel afwisseling. Daar vallen ook squads onder. Je weet wel, die oefeningen waar Khloe Kardashian haar curves aan te danken heeft. Die krengen zijn nog best lastig om uit te voeren, want er komt best veel techniek bij te kijken! Maar gelukkig heb ik mijn trainer... en het squaten gaat steeds beter, dus ik mag het ook zonder hem oefenen (en ja, het gaat echt goed!).

In al die weken is het trouwens maar 1 keer voorgekomen dat ik maar 2x per week ben gaan sporten. Het was in de week dat de kleine ons de gebroken nachten heeft bezorgd door de doorkomende tandjes (goed excuus, vond ik zelf, zeker omdat ik al rond 21:00 slaperig werd). Wat eten betreft - ik ga toch niet lijnen, heb ik besloten. Bewust eten en regelmaat erin houden probeer ik echt wel te doen. Maar mezelf af en toe op iets lekkers te trakteren om het erna eraf te sporten vind ik toch iets beter bij mij passen. En ja, hier bereik ik misschien minder snel mijn resultaten mee, maat hey... Ik ben al blij dat de niets verbergende spiegelbeelden op de sportschool mij steeds meer tevreden kunnen stellen. En ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb, maar het resultaat is er al en daar ben ik trots op (kleine succesjes vieren is belangrijk). En zodra mijn trainer terug is gaan wij mij weer meten om te kijken wat er aan spiermassa is gekweekt en hoeveel vet ik inmiddels echt verbrand heb. Ben benieuwd!

4 opmerkingen:

  1. Super ! Het is lastig he om van die kilo's af te geraken. Ik ben op 1 kg van mijn oorspronkelijk gewicht maar vind toch er meer vet aan mn buik hangt dan voor mn zwangerschap en dat is verdomd lastig om er vanaf te geraken. Ik probeer 3 x per week te sporten maar met een kleintje in huis is dat niet altijd evident. Ik let op mijn eten maar niet tot op het fanatieke af. Daar heb ik gewoon geen zin in. Maar zelfs kleine zaken veranderen zoals geen frisdrank meer of geen sausjes meer bij het eten, kunnen al een verschil maken :) ! Goed bezig in elk geval !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed bezig, hoor! Alleen al het feit dat je het doet, en dan komen de resultaten wel vanzelf. Ik ben ook wel meer van jouw principe: gezond eten, regelmatig iets lekkers en het er dan afsporten, werkt beter voor mij dan alleen maar diëten en mij niet in de 'verleiding' laten komen. Want dan gaat het een keertje toch volledig mis :-)

    BeantwoordenVerwijderen