zondag 13 november 2016

Baby | Kleding opgeruimd - wat gaat er weg?

Afgelopen weekend heb ik eindelijk Viktor's (te kleine) kleding opgeruimd. Tot nu toe heb ik alles bewaard en in van die grote plastic bakken gestopt. Inmiddels zat ik aan twee extra grote en drie wat kleinere bakken. Belachelijk veel! Het was een enorme klus om alles uit te zoeken, maar ik ben blij dat het achter de rug is. Vandaag vertel ik er meer over, en ook wat ik met die kleding gedaan heb.Zodra je voor het eerst moeder wordt, moet je nog ontdekken wat fijn is qua baby-kleding en wat een complete onzin is. Daarnaast krijg je natuurlijk ook nog van alles cadeau, en dat is ook misschien niet altijd je smaak. Waarom zou je het bewaren als het toch niet meer past? Een toch heb ik een paar dingen wel bewaard. Waarom? Omdat sommige (vooral eerste) pakjes nog best wel een emotionele waarde hebben. Omdat het handig kan zijn voor het geval wij ooit klaar zullen zijn voor een tweede. Omdat de toekomstige neefjes en nichtjes misschien iets zouden kunnen dragen. Omdat... je weet het gewoon nooit! Ik heb wel heel veel weggedaan. Heel veel dingen zijn met plezier gedragen, maar ik heb besloten om vooral wat basics en een paar te coole items te bewaren.Wat heb ik weggedaan? Schoentjes. Ik heb maar 3 paar gehouden. Van die baby-schoentjes met hardere (niet-flexibele) zolen zijn super schattig, maar oh zo onpraktisch. Vooral als ze nog heel klein zijn en de hele tijd met hun voetjes in de wagen zitten te wiebelen (dag, schoentje). Van die leren slofjes vond ik ideaal voor buiten, maar wij hadden ook een paar gehakte mini slofjes gekregen, waar hij de vorige winter in doorbracht. Ook van die onpraktische kledingstukken, zoals op de foto hierboven, heb ik weggedaan. In de eerste 2 maanden droeg Viktor alleen boxpakjes en daar zijn wij enorme fan van geworden. Daarna - zachte stoffen. Spijkerbroekjes en hemden staat heel stoer en waren eigenlijk meer voor bijzondere gelegenheden... dus hij heeft het heel weinig aan gehad. Heel zonde eigenlijk.Niet schrikken, maar dit is de stapel. Wat ik ermee gedaan heb? Eerst wilde ik nog een paar items verkopen, maar ik had er uiteindelijk geen zin in. Het is veel gedoe en het geld, wat je ervoor krijgt, vind ik niet de moeite waard. Al eerder kwam ik in aanraking met Stichting Baby Spullen, omdat ik op Facebook zag dat zij ook in onze dorp een inzamelpunt hebben. Je kunt er al je baby-spullen (vooral dus kleding) inleveren en dat gaat dan naar moeders die in bijstand leven. Op de blog van Malou las ik er nog een artikel over en dat maakte het allemaal nog net iets meer "echt". Dus daar zijn dan twee volle zakken *slik* met baby-kleding naar toe gegaan. Het geeft best veel voldoening (en ruimte op de zolder)!

Mama's, wat doen jullie met te kleine kleding van jullie kinderen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten