woensdag 2 november 2016

Baby | Wat is er veranderd sinds ik mama ben?

Toen ik nog zwanger was vroeg ik mezelf af hoeveel ik zou veranderen zodra ik moeder zou worden. Je hoort hier verschillende verhalen over en ik zag verschillende dingen gebeuren bij vriendinnen die moeders werden. Maar uiteindelijk is het allemaal heel persoonlijk natuurlijk. Vandaag vertel ik over datgene wat er bij mij veranderd is en wat juist hetzelfde is gebleven.Allereerst moet ik even de bovenstaande foto toelichten... Ik ging laatst in Amsterdam stappen en ik sliep bij een vriendin. Nou ja, slapen... Toen ik om 6 uur 's ochtends in het logeerbed lag dacht mijn lichaam "hey, dat is het tijdstip waarop je normaal opstaat, dus hoezo slapen?". In combinatie met meerdere Red Bulls die ik in mijn mix-drankjes had, zorgde het ervoor dat ik klaarwakker was... en pas 's avonds (na 48 uur wakker te zijn geweest) weer moe werd.... bizar!!!

Maar goed, terug naar het onderwerp... Ik denk niet dat ik ontzettend veranderd ben. Natuurlijk verandert er altijd wel een deel van je, maar dat komt vooral omdat je andere prioriteiten in je leven krijgt. Mijn kind en mijn gezin staan toch echt wel op één. Zodra ik thuis ben, ben ik mama en vergeet ik even mijn werk (ik begin er hoogstens 's nachts over na te denken, maar dan heel even ;)). Overwerken doe ik liever niet. Vroeger was ik hier vrij makkelijk in en maakte ik regelmatig lange dagen. Nu is het heel simpel: elk halfuurtje langer op het werk is een halfuurtje korter met de kleine. En tuurlijk, als het moet dan moet het en dan schakel ik gewoon om. Maar het gaat zeker niet meer structureel worden.

Ik wist altijd al dat ik werkende mama wilde worden en dat bevalt echt prima. Je gaat zo nog meer de weekenden (en mama-dag) waarderen. Heerlijk met z'n drietjes genieten! Dat betekent niet dat wij verder niets voor onszelf doen. Ik geniet ook van mijn dagjes met vriendinnen. Even een drankje drinken, shoppen of stappen, even weer gewoon Stasya zijn. Natuurlijk vergeet je ook tijdens dat soort uitstapjes je hummeltje niet, always on my mind. ;) Een vriendin van mij zei dat enig verschil is dat een vriendin met een kind wat vaker haar telefoon erbij pakt. Dat deed ik vooral aan het begin, toen Jeroen nog niet altijd wist wat hij met de kleine aan moest. Maar inmiddels heeft hij mijn hulp eigenlijk niet nodig, en check ik mijn mobiel voor het geval ik een leuke foto door-geappt krijg. ;)

Eigenlijk vind ik dat je met een kind nog veel voor jezelf kunt doen. Het hangt natuurlijk ook van je kind af en misschien hebben wij mazzel. Maar op dit moment snap ik dus niet als mensen zeggen dat ze met een kind nergens aan toe komen. Alles kun je doen, het is alleen een kwestie van plannen. Drie keer per week sporten? Ja hoor, geen probleem, de kleine slaapt 's avonds toch, dus dan kan ik of op de bank zitten of naar de sportschool gaan. Series / YouTube filmpjes kijken? Jaaa, van dat soort "nutteloze" dingen kan ik nog steeds enorm genieten en ik doe het 's avonds en overdag. Avondje stappen en ergens anders daarom logeren? Of even uitslapen omdat je er behoefte aan hebt? Hey, voor dat soort dingen heb je toch ook je partner. Even ergens een hapje gaan eten met je gezin? Of een spontaan uitstapje? Ja hoor, spullen pakken en gaan. Kortom, ik doe eigenlijk nog steeds dezelfde dingen en ik geniet ervan. Ik kan alleen nog meer genieten van rustige dagen thuis met mijn gezin. Dat is trouwens ook nog een positieve verandering - ik geniet opeens veel meer van de kleine dingen in het leven. Het klinkt zo ontzettend cliché, ik weet het, maar het is echt zo. Ik ben ook zo'n sentimentele muts die een kleintje nog steeds als natuur-wonder ziet, en dat maakt je dan ontzettend gelukkig.

1 opmerking:

  1. Het is logisch dat je verandert, je zoekt volgens mij ook vaker andere mama's op, niet?

    BeantwoordenVerwijderen