donderdag 29 december 2016

Baby | Hoe wij zijn eerste verjaardag hebben gevierd

Wat een drukke en onvergetelijke kerstdagen waren dit! En wat was dit anders in vergelijking met de dagen in het ziekenhuis vorig jaar. Wij hebben genoten, en Viktor ook! Misschien moet ik de naam van deze categorie eens gaan veranderen, maar mijn baby is nu officieel een dreumes! Hoe gek dat ook klinkt... want ook al heet dit een andere fase, het is nog steeds hetzelfde kindje als de dag daarvoor. :)Viktor is op de eerste kerstdag jarig. En ja, dat kan wel eens lastig zijn met mensen die dan niet kunnen komen. Maar over het algemeen heeft bijna iedereen die twee uurtjes vrij kunnen maken en dat waarderen wij enorm. Later, zodra hij vriendjes krijgt, gaan wij kijken of wij het voor hen bijvoorbeeld het weekend erop kunnen vieren. Maar voor nu is het goed zo. En ja, wij hebben bewust besloten om het feest op een bepaald tijdstip te houden. Het gebeurt bijna nooit dat Viktor tussen 14:00 en 16:00 nog slaapt en 2 uurtjes vond ik lang genoeg. Achteraf gezien was het echt wel prima zo, want na al die drukte ben je zelf ook aardig kapot. :)Al de dag daarvoor begonnen wij met het opblazen van alle ballonnen. Ik wilde veel ballonnen, want dat leek mij wel gezellig (alhoewel Viktor er echt even aan moest wennen). Kerstavond vierden wij bij mijn ouders, dus daar bleef de kleine ook slapen. De volgende dag heb ik (vroeg!) 's ochtends het huis versierd, en op de bovenstaande foto zien jullie dus de ingang.
De vloerlampen werden versierd met ballonnen en aan de plafondlamp heb ik wat slingers opgehangen.En dit is doorkijk naar de woonkamer. Best gezellig zo, met de kerstboom erbij! :) Bijna alle versiersels komen trouwens van AliExpress. Voor 30 dollar had ik al een tijdje geleden een heleboel ballonnen en wat slingers, wegwerp-bordjes, bekers en dat soort dingen besteld. Erg leuk en je hebt veel meer keuze dan in de winkels. Maar een paar dingen komen ook gewoon uit de supermarkt, omdat het er te leuk uitzag. Eigenlijk kun je tegenwoordig overal wel feestartikelen vinden.
De taart! Via een Facebook-groep uit de regio heb ik een taartenmaakster gevonden die deze geweldige creatie voor ons heeft gemakt. Ik wilde iets met mint-blauw, ballonnen en dat Viktor zijn eigen cakeje bovenop zou krijgen. Oh ja, en een autootje, omdat hij er zo gek op is. Dus dit werd hem! Suuuuuper gaaf gedaan! Dat (marsepeinen)autootje had de kleine al snel te pakken en het ging zo zijn mond in! Hallo, suikerbom... Na een paar kleine hapjes heb ik dat afgelebberd ding maar afgepakt... Hij mocht ook zijn cakeje proeven en volgens mij smaakte het hem goed.En nog even over Viktor's outfit die dag. Vanaf het begin vond ik een speciale verjaardagsoutfit een stom idee. But guess what.... Het is onbewust gebeurd, maar ik ben er toch blij mee. Ook al liep mijn kind het hele jaar rond in kleertjes van H&M en C&A, op de grote dag droeg hij merkkleding.... #dontjudge Het broekje is van Babyface (gekocht in de sale bij Wehkamp) en het shirtje is van Tumble 'n Dry (in de sale van de Bijenkorf). De schoentjes (zie vooral eerste foto) waren ons cadeau, het zijn de eerste stap-schoentjes van Shoesme. Ik vind het er zooooo stoer uitzien en zo leuk! Wat een mannetje hé!Tot slot nog even over het vieren op de kinderdagverblijf. Zoals ik in mijn Action shoplog al verteld had, heb ik allerlei knutselspulletjes gekocht. Ik heb uiteindelijk een blad gemaakt met daarop allerlei "cadeautjes" geplakt. In die zakjes zatten allerlei snacks die alle baby's zelf konden uitpakken en proeven. Volgens de leidsters was het een erg geslaagde traktatie en dat geloof ik graag! Dus dat waren de drukke, maar erg leuke dagen. Op naar het tweede jaar!

1 opmerking:

  1. Wat een ongelooflijke coole taart is dat! Zag er erg gezellig uit!

    BeantwoordenVerwijderen