donderdag 1 december 2016

Life | Hallo, december

December 2015 en december 2016 zijn zo bizar anders. Ik krijg altijd ontzettende kriebels in mijn buik van december, ik kijk er altijd heel erg naar uit. Maar toch was het gevoel vorig jaar net even anders dan dit jaar. December is een emotionele maand en dat zal het ook blijven. Lees mee hoe ik het ervaren heb en hoe het dit jaar eraan toe zal gaan.


foto via weheartit.com

December 2015 begonnen wij met het halen van onze kerstboom. Ja, wij waren er vroeg bij! Dit had ik destijds nog gefilmd voor deze video die ik persoonlijk nog steeds heel sfeervol vind. :) Een dag na Sinterklaas (die wij vorig jaar natuurlijk nog niet vierden) kreeg ik onverwachts mijn babyshower. Nou ja, onverwachts... voor de zekerheid heb ik een leuke outfit uit de kast getrokken die ochtend. ;) Ik vond het super gezellig, ook al kon niet iedereen erbij zijn. Een dag later heb ik voor het eerst het ledikantje opgemaakt... Hoe schattig zag het eruit! Een dag later - mijn verjaardag. Het begon met de zoveelste echo en ik vond het weer heerlijk om onze kleine jongen weer te kunnen zien. 's Avonds kreeg ik een zwangerschapsmassage - wat een verwennerij! En daarna zijn wij heerlijke spareribs gaan eten in Utrecht... met als verrassing dat mijn ouders er ook bij waren. Super gezellig was dat! Die dag had ik trouwens een leuke foto voor Instagram gemaakt met mijn mega dikke toeter. Ik kan jullie verklappen dat ik dit jaar met mijn verjaardag die foto ga gebruiken voor een andere leuke foto. Dus houd mijn Instagram in de gaten. ;)

10 dagen later gingen wij met mijn schoonzusje en haar vriend gezellig sushi eten. Een dag later kwam een vriendin langs (nog een dag later - een andere vriendin) om nog even mijn dikke buik te zien. Allemaal gezellige dingen voor de feestdagen en wat wij toen dachten "misschien ook wel voordat de kleine komt". Officieel was ik 13 januari uitgerekend, dus het had zomaar gekund... Ik had toen extra veel zin in de kerstdagen. "De laatste keer voordat de kleine komt". December was voor mij de maand dat ik eindelijk mijn rust kon pakken en aan het idee was gewend om zwanger werkloos te zijn. Ik kon ook eindelijk genieten van het "hoogzwanger zijn". En toen was het 24 december... Nog even langs het ziekenhuis en daarna de laatste boodschappen halen - dachten wij nog. Maar niets bleek minder waar... De rest is geschiedenis, ik ga er nog uiteraard binnenkort op terugblikken. ;)

Dit jaar december is wat dat betreft zo ontzettend anders! De komst van Viktor heeft ons leven toch wel een beetje op zijn kop gezet. De kerstboom halen staat hoog op de wishlist. Als de planning het toelaat dit weekend nog, en anders volgende week. In plaats van die dikke toeter heb ik eindelijk het lijf dat een beetje op "vroegah" begint te lijken. Maar vooral - de baby is er! De allerliefste, gekste, knapste, stoerste baby ter wereld. De baby die wij eind deze maand een dreumes kunnen noemen. Een DREUMES, ja, hoe bizar! En alle feestdagen kunnen wij als compleet gezin gaan vieren. Want dat was een ding wat ik vorig jaar ontzettend gemist heb. Met kerstdagen alleen in het ziekenhuis voelde ik mij ontzettend eenzaam, naast alle pijn na de keizersnee. Oud & Nieuw was ook erg emotioneel, aangezien onze kleine man in het ziekenhuis moest blijven terwijl wij thuis heel suf een eindejaarsconference zaten te kijken. Dus dit jaar gaan wij van elk moment extra genieten! Genieten met zijn drietjes en terugkijken op een prachtig jaar. Oh, en natuurlijk ben ik al volop bezig met de voorbereiding van de eerste verjaardag... ah, jongens, het ik zo leuk! Welkom, december 2016, je gaat heel tof worden!

2 opmerkingen:

  1. Super leuk dat je het dit jaar als gezinnetje kan vieren dat zal deugd doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit jaar dus dubbel en dwars genieten!

    BeantwoordenVerwijderen