maandag 5 december 2016

Project | Hot mama - update 3

Sinterklaas of niet, het is toch ook gewoon maandag en tijd voor mijn "in shape komen" -update. Na de laatste update kon het eigenlijk niet meer stuk. Maar ik had het toch even moeilijk de afgelopen dagen. Vooral door een paar tegenvallende resultaten...Zoals ik in mijn vorige update vertelde zou mijn trainer mij opnieuw wegen, spiermassa meten etc. Hij heeft van te voren al gezegd dat zij nu een nieuw apparaat hiervoor hebben en daardoor zullen de waardes moeilijk te vergelijken zijn. En dat was ook wel te merken... wat een teleurstellend verschil gaf het nieuwe apparaat weer. Dat het niet helemaal klopte was alleen al te merken omdat er weinig verschil in spiermassa was... onzin, alleen al omdat ik zwaardere oefeningen doe dan eerst.

Maar toen ik een klein verschil in gewichtafname zag moest ik even slikken. Thuis heb ik mezelf ook wel eens gewogen ('s ochtends, dus dat scheelt ook wat) en dat was een ander getal... En nu zag ik slechts drie kilo minder staan, wat weinig! En oké, drie kilo is wel drie kilo, maar als je kijkt hoeveel ik ervoor train... En ja, ik weet het, spieren zijn altijd zwaarder dan vet en aan mijn kleding merk ik toch echt een verschil, maar toch... Volgende keer wordt ik weer met hetzelfde apparaat gemeten, dus dan zul je pas echt goed kunnen vergelijken, maar dit was even minder...

Dus dit was even niet leuk. Mijn trainer merkte het ook aan mij... "Het werkt toch niet, ik blijf een dagje thuis" - denk je dan steeds vaker. Maar weet je wat dan goed helpt? Je trainer die zegt "tot vrijdag" of "tot zondag" omdat het mijn (zo goed als) vaste zelf-train-dagen zijn. Of als hij mij helemaal "afmaakt" door een pittige training, waardoor ik ontzettende spijt heb van die ene overgeslagen dag. Ja, dit werkt. Ik moet er echt voor gaan. Ik merk nog steeds dat mijn lichaam strakker wordt en dat het allemaal meer zoals "vroeger" uit begint te zien. Ik merk dat mijn spieren sterker worden en dat mijn "squads" (jaja!) steeds beter worden. Van mijn trainer krijg ik complimentjes over mijn doorzettingsvermogen en dat helpt ook. Dus -na een dipje- ga ik gewoon weer vrolijk door. En hey, wat zegt een meting nou eigenlijk... Nou ja, toch wel wat, maar laat ik mij daar vooral niet te veel op focussen. ;)

2 opmerkingen:

  1. Ohhhh Stas echt waar gewoon verdoen hoe je bezig bent! Ik weet uit ervaring dat je in 't begin niet echt afvalt van te sporten, net door de spiermassa die toeneemt. Toen ik een maand of vier aan 't lopen was woog ik zelfs een kilo meer. Nu is het stabiel, ik loop 2 à 3 keer per week maar echt afvallen doe ik niet hoor!Maar ik word wel strakker en dat is zoveel meer waard :) Go girl!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ai, niet leuk dat dat cijfer op de weegschaal zo tegenviel ondanks al je inspanningen. Zou sowieso inderdaad niet te veel focussen op cijfers and vooral kijken naar hoe je je voelt en hoe je je lichaam ziet veranderen. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen