zondag 1 januari 2017

2016, wat was je bijzonder!

Ik hoor zoveel mensen die dit een verschrikkelijk jaar vonden. Maar is dat niet elk jaar zo? De ene vond er niks aan, terwijl de andere tevreden terug kan kijken. En tuurlijk, ook bij mij was het geen perfect jaar. Maar dit voelt als het eerste jaar sinds tijden dat ik mij oprecht gelukkig voelde. De positieve dingen overstijgen de negatieve en daar ben ik dankbaar voor. Het is ook een kwestie van focussen. Focussen op het fijne van het leven, op de kleine dingen. Datgene wat iedereen weet, maar nooit doet. Maar dit jaar wel... 2016 is bizar snel gegaan, maar wat was het mooi!Als ik mijn leven in 2015 en 2016 ga vergelijken, dan lijkt het een totaal ander leven. Ik ben ook een heel ander persoon, terwijl ik nog steeds mezelf ben. Ik ga het maar eerst hebben over het werk. Zoals jullie weten heb ik in 2015 afscheid genomen van mijn werk. Ik voelde mij totaal niet meer op mijn plek, stond niet achter het bedrijf en ik was dat cultuurtje simpelweg zat. Ik wilde in mezelf investeren, ik wilde minder stress en een beter leven. Maar ja, dat vind je niet zo snel, want ook daarvoor was ik al opzoek naar iets nieuws. En dan ben je opeens werkloos. Maar niet alleen dat, ook nog eens hoogzwanger. De droom om in die toestand werk te vinden moest ik al snel laten varen. Maar na de bevalling kwamen de kriebels toch echt weer. Ik wilde weer aan de slag, ik had te lang thuis gezeten en ik zag mezelf absoluut niet als een thuisblijfmoeder.

Mede door mijn achtergrond (ik wilde een beetje uit de sector waar ik al die jaren heb gewerkt), was ik op zoek naar een werkgever die verder zou kijken dan mijn CV. En in maart 2016 heb ik die gevonden. Een werkgever die mij een kans heeft geboden om iets nieuws te ontwikkelen, die in mij geloofde en die -als bonus-punt- slechts op afstand van 500 meter (lopend) van mijn huis zat. En deze werkgever is zooooo anders, de mensen zijn zo anders, het voelt zo relaxt allemaal! Terwijl ik in 2015 urenlang in de files heb doorgebracht, hoef ik nu slechts 5 minuutjes te lopen. Zo fijn, het is niet te beschrijven! Mijn oude werkgever ben ik heel dankbaar voor alles wat ik er geleerd heb. Op mijn nieuwe plek ga ik verder leren en mezelf ontwikkelen. Op dit moment ben ik nog niet helemaal tevreden over mijn werkzaamheden. Mijn functie op papier is een droom, maar in de werkelijkheid ontwikkelt het zich nog niet zo snel. Ik ben nooit zo geduldig geweest en ben wel behoorlijk ambitieus, dus die dingen zaten mij dit jaar wel een beetje in de weg. Maar het komt allemaal goed. Ik ben al blij dat ik deze kans heb gekregen juist in deze fase van mijn leven...

Want ik ben natuurlijk ook moeder geworden! Al in 2015, maar begin januari 2016 mochten wij ons hummeltje eindelijk naar huis meenemen. Wat was ik blij en wat hebben wij pittige dagen achter de rug. Maar het geeft ook zoveel vreugde! Het is heel cliché, maar door een vrolijke lach van Viktor vergeet je al snel alle negatieve dingen. Hij is de reden om een beter leven te hebben, hij is er om voor te leven, hij laat ons genieten van de kleinste dingen, hij laat ons lachen en daar zijn wij heel erg dankbaar voor. Ik heb al zoveel geschreven over ons klein mannetje, maar ik ben dan ook zo blij dat ik hem in mijn leven heb. En het maakt ons ook sterker als koppel. Hij maakt ons compleet. I know, cliché nummer 100, maar dan ben ik maar een emotionele muts.

In 2016 zijn wij maar liefst twee keer op vakantie geweest met z'n drieën! Ons kort tripje naar Moskou stond vooral in het teken van familie. Op Mallorca konden wij genieten van de lang gemiste zon-zee-strand vakantie. En natuurlijk is een zonvakantie met een baby anders, maar wij hebben genoten! De zomervakantie was ook meteen een enorme reality-check voor wat betreft mijn after-pregnancy-body. Dit kon niet meer zo. Het werd tijd voor project hot mama. Met behulp van een echte personal trainer heb ik inmiddels zulke goede resultaten bereikt dat ik ook echt trots mag zijn op mezelf!

Ik weet zeker dat 2017 ook een geweldig jaar gaat worden! Althans, dat hoop ik echt! Na al die rare en ellendige jaren mag dat ook wel, vind ik. Laat ons lekker genieten van alle fijne dingen om ons heen. Laat Viktor heerlijk verder groeien en samen met ons de wereld ontdekken. En ik wens jullie ook veel geluk en liefde in het nieuwe jaar toe!

2 opmerkingen:

  1. Jullie zitten in de sneeuw! Hier in België ook op sommige plaatsen maar bij ons was het regen na zonneschijn! Op een gelukkig en gezond 2017!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb nog geen sneeuw gezien, heel plaatselijk dit! Jij ook een gelukkig 2017!

      Verwijderen