zondag 15 januari 2017

Beauty | Beauty-voornemens voor 2017

Normaal gesproken doe ik niet aan de voornemens. Maar het leek mij leuk om wat beauty-voornemens op een rij te zetten. Benieuwd wat ik dit jaar meer of juist minder wil gaan doen op beauty-gebied? Lees dan snel verder.


foto van weheartit.com

Weinig make-up kopen
Eigenlijk net als afgelopen jaar. Het scheelt ook dat ik geen shopping-trips naar het buitenland op de planning heb staan (zeg nooit nooit natuurlijk). Ik wil mijn collectie sowieso beperkt houden. Dat bevalt nu ook enorm, dus laat ik het vooral zo houden. En let's be real, ik heb al meer dan genoeg. Mijn voornemen is dan ook om echt op kwaliteit te focussen. Dus misschien (nog) meer high-end en Amerikaanse merken in beperkte aantallen aan mijn collectie toevoegen.

Snellere make-up routine
Ik blijf een beauty-addict en ik vind het nog steeds heerlijk om mezelf op te maken. Lekker tutten (al is het tegenwoordig een stuk minder uitgebreid), ook 's ochtends. Nou kan dit heel lastig zijn met een dreumes in huis, vooral als hij even hangerig is. Ik betrap mezelf erop dat ik nog steeds mezelf niet snel genoeg kan opmaken. 5-minuten routine? Nee, lukt mij niet. Nou ja, als het écht moet dan kan ik het wel, maar heel tevreden ben ik niet over het eindresultaat. En soms, na een iets uitgebreidere sessie, kijk ik op het werk in de spiegel en denk: "Dat ziet er niet uit alsof ik er zoveel tijd aan besteed heb... leuk, maar kan echt wel sneller." Ik weet dat ik het kan, ik moet alleen nog een goede "routine" (haat dat woord) bedenken. En misschien nog wat musthave-producten vinden die het proces helpen te versnellen.

Vaker naar de zonnebank
Jaren geleden ging ik er regelmatig heen, maar zeker sinds de geboorte van de kleine is dat niet meer gebeurd. Zelfs op zonvakantie had mijn huid weinig zon gevangen. Sneeuwwitje for life? Nee, eigenlijk liever niet. Ik hoef niet super bruin te worden, maar even een gezond kleurtje is eigenlijk wel erg welkom. Ik merk dat vooral nu ik fitter ben, ik extra behoefte aan het kleurtje heb. Het maakt je ten slotte meer zelfverzekerd. Gisteren ben ik voor het eerst weer geweest en, man, dat voelde weer even lekker. Dus lekker volhouden, dit!

Waxing (bij een salon)
Wie heeft tijd voor scheren? Nee, zeker als mama zijnde heb je 1000 dingen die je liever doet dan dit. Dus, waxen it is. Heel benieuwd hoeveel pijn dit gaat doen...

Vaker een masker
In mijn laatste video vertelde ik nog dat ik tegenwoordig bijna geen maskers voor mijn gezicht gebruik. Dat werkt prima voor mijn huid, maar zo nu en dan kan het echt wel wat extra hulp gebruiken. Dus vaker de tijd nemen, want keuze qua maskers is hier nog steeds vrij groot.

Haarverzorging
En dan vooral wat vaker olie/serum erin doen. Ik vergeet het zo vaak! Of zeg maar: bijna altijd. Al jaren. Maar ik weet dat het echt wel goed voor je haar is. Zo nu en dan een break is prima, maar als je het bijna nooit gebruikt.... Ik weet dat mijn haar er baat bij heeft en minder pluizig door wordt, dus ik moet het echt doen.

Dat waren mijn voornemens voor dit jaar! Wat zijn die van jullie?

1 opmerking:

  1. Ik wil mijn collectie ook overzichtelijk houden - kwaliteit boven kwantiteit! Ik zou er niet tegen kunnen om kasten vol make-up te hebben zonder precies te weten wat. Maar ik ben er vrij zeker van dat ik tóch best wat make-up zal kopen dit jaar, da's ook wel een beetje de aard van het beestje, haha!

    BeantwoordenVerwijderen