maandag 30 januari 2017

Project | Hot mama - update 4

Na een drukke werkweek en allerlei leuke dingen in het weekend, is het weer tijd om het bloggen weer op te pakken. ;) Ik begin meteen met de eerste "project hot mama" update van het jaar!De feestdagen... het ideale moment om zo'n project flink te verpesten. Maar ik moet zeggen, ik heb mij prima gedragen. Net voor de kerstdagen had ik weer een weeg- en meet-momentje. Zoals jullie misschien weten, was de laatste keer niet echt positief, dus hier keek ik een beetje tegenop. Of nou ja, nu ging ik er zonder verwachtingen heen, en ik ben ook zelf niet tussendoor op de weegschaal gaan staan. En wat bleek? Binnen ongeveer een maand was ik 2 kilo kwijt! 2 kilo! En dan te bedenken dat het er eigenlijk meer zijn, aangezien ik ook wat spiermassa had gekweekt. Dat betekent trouwens dat ik nu ongeveer op het gewicht van voor mijn zwangerschap zit, en daar ben ik ontzettend trots op! Ik merk wel dat mijn lichaam verandert is en mijn heupen zijn nog steeds breder dan eerst, maar daar wordt aan gewerkt...

Over spiermassa gesproken... dat is wel echt iets waar ik hard aan moet werken. Tijdens mijn trainingen ben ik flink met kracht en zware gewichten bezig, dus ik had verwacht dat mijn spieren ontzettend waren gegroeid. Maar nee, dat valt nog best wel tegen. En dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat ik erg weinig eiwitten eet. Yoghurt met vruchtjes aan het eind van de dag is wel zo'n beetje mijn routine geworden, maar eigenlijk is dit nog vrij weinig. Kortom, wij komen toch wel bij dat puntje wat ik zo lang mogelijk wilde negeren: het eten.

Een paar weken geleden moest ik van mijn trainer bijhouden wat ik allemaal op een dag eet. Zo gedaan, dacht ik zo, maar dat soort structuur-dingetjes zijn niks voor mij. Een paar dagen bijhouden kon nog wel, maar mijn tussendoortjes-lijst werd toch wel beschamend lang. Na een week had mijn trainer er feedback op gegeven: meer eiwitten, gezondere tussendoortjes en stevige hoofdmaaltijden zodat je langer vol zit. Nah, best te doen, toch... Nee, van mijn trainer moet ik een paar dagen in een app bijhouden wat ik allemaal eet, inclusief exacte hoeveelheden (dus eten wegen....). Wat een hel, jongens! Ik kan sowieso niet zo goed met het eten omgaan, ik vind het veel te lekker. Ben ik er wel aan toe om het streng bij te houden? Dit wilde ik toch juist niet....

Toevallig had ik er van het weekend met een vriendin over die er zelf actief mee bezig is. Doordat je meer spiermassa creëert, kan je lichaam ook sneller vetten verbranden - voor mij een reden genoeg om echt op eiwitten te gaan letten. Sowieso zeggen zoveel mensen om mij heen dat met de juiste voeding je het snelst gewenste resultaten zult bereiken, dus ik moet het toch echt gaan proberen! En dat bijhouden in de app is trouwens al confronterend genoeg... mijn "guilty pleasure" tussendoortje, een paar plakjes mortadella-worst, bleek super veel verzadigd vet en calorieën te bevatten.... Eeeh, oké, dat is dus klaar...

Op kantoor heb ik in de koelkast een paar bakjes yoghurt en een pak kipfilet liggen, in mijn "snoep-lade" heb ik een bak tomaatjes en zoete paprika's gestopt. Oh ja, en een heleboel rijstenwafels. Ik ga er gewoon voor! Al mag je jezelf ook zo nu en dan verwennen, toch...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten