woensdag 22 februari 2017

Mama-dingen | De mama-tag

Deze tag heb ik op meerdere blogs inmiddels gespot, en het werd tijd om hem zelf in te vullen. Benieuwd naar mijn ervaringen als mama van een 14-maanden oude dreumes (oké, een dreumes van iets ouders dan een jaar :P)? Lees dan snel verder.Ben jij een werkende of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama. Dat thuisblijven is echt niet mijn ding.

Zou je het anders willen?
Ik zou niet 7 dagen per week alleen maar thuis willen zitten. Werken en iets anders naast het mama zijn hebben vind ik heel belangrijk en het maakt het allemaal net een stuk leuker. Ik werk op dit moment vier dagen en het scheelt ook dat ik zo dichtbij huis werk; het heeft het wennen aan het begin zoveel makkelijker gemaakt. Bepaalde dingen zou ik nu wel iets anders willen, maar daar ben ik goed over aan het nadenken.

‘Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje/wiegje’
Altijd in eigen bedje. Vanaf dag 1 al. Viktor heeft natuurlijk de eerste tijd in het ziekenhuis gelegen, dus daar was hij al gewend aan een eigen plekje. Eenmaal thuis was het ook niet anders geweest, hij sliep meteen in eigen kamertje. Dat was voor ons ook prettiger, zeker met een beeld-babyfoon naast mij. ;) Ik moet ook zeggen dat Viktor geen baby is (geweest) die het liefst bij zijn ouders in bed wilde slapen. Als hij echt heel ziek is, dan viel hij wel eens in mijn armen in slaap, maar daarna kon ik hem ook zo weer in zijn bed terug leggen. Het is bij hem of in zijn bedje slapen (of onderweg in de wagen) of actie/spelen/kruipen.

De beste aankoop voor mijn kindje is …
Lastig! Het zijn er best veel... De beeld-babyfoon blijft dan toch op nummer 1. Het geeft zoveel meer info dan alleen het geluid. Zeker nu Viktor 's ochtends heel zachtjes wakker wordt en (bijna geluidloos) in zijn bed staat en af en toe hoor je een zachte kreet. Super handig om dit te zien, want dan weet je precies wanneer hij eruit wilt zonder dat hij erom hoeft te schreeuwen. Of als hij onrustig is en heel even begint te huilen. Vaak zie je al dat hij niet lekker ligt en het is een kwestie van hem even om te draaien zodat hij verder rustig kan slapen. Top uitvinding, die babyfoon!

Hoeveel kinderen wens je?
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat je wel iets kunt wensen, maar het moet je ook gegeven zijn. Zeker zoiets als kinderen krijgen is niet iets wat vanzelfsprekend is. Een gezin met twee kindjes vind ik, om heel eerlijk te zijn, een beetje standaard (en ik wil er echt niemand mee beledigen, maar het is toch zo?). En ik krijg kriebels van het woord "standaard". Ik ben zelf enig kind en ik heb er ook geen trauma aan overgehouden. ;) Maar natuurlijk hebben wij er samen ook over gehad, en eigen kindjes vinden wij veel te leuk. Dus waarschijnlijk worden het toch twee (want drie kan ik, denk ik, niet eens aan.... haha). Maar eerst moet Viktor nog lekker verder groeien en steeds meer zelfstandiger worden.Hoeveel avonden per maand ga je op ‘date night’ met je partner?
Wij hebben geen vaste avonden voor "date night". Zo nu en dan plannen wij wat in met zijn tweetjes, maar wij genieten net zo veel van de lange avonden samen (want de kleine ligt al vanaf een uur of 7 lekker te tukken). Samen gezellig Netflix'en of random tv programma's kijken met een bakje nootjes. De laatste keer dat wij echt weg waren geweest was laatst nog - op Valentijnsdag. Toen zijn wij gezellig uit eten geweest. Kaasfoundue, smaakvolle biertjes en gewoon ouwehoeren - heerlijk!

Favoriete bezigheid van je kind?
In deze fase is Viktor helemaal gek op ballen. Voetballer in de dop, echt waar! Kleine balletjes die hij zo met een hand of voet onder de kast smijt of grote ballen die bijna even groot als hijzelf zijn - hij holt er gewoon achteraan. Ook heeft hij nu het stapelen helemaal ontdekt en daar kan hij ook aardig lang mee bezig zijn.

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ja, de hoeveelheid hydrofiele luiers! Ik ben dus geen mama die er 80 van per dag verbruikt. Wij gebruikten ze voor sommige dingen, maar niet zo vaak als zoveel mama's zeggen. Ik had een groot deel ook aan vrienden van ons gegeven die ze wel handig voor hun newborn vonden. Ook had ik een aantal Avent flessen van te voren gekocht... Wist ik veel dat er zo'n enorm verschil tussen merken flesjes bestaat en dat je kindje het zelf moest ontdekken.

Het favoriete eten van je kindje?
Broodje pindakaas... net zijn vader.

Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Jazeker. Toen Viktor geboren werd hadden wij een driedeurs autootje, en dat was toch allemaal niet zo handig. Wij kochten een grotere vijfdeurs auto met ruime achterbak zodat de kinderwagen er makkelijker in kon.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Voor mijn zwangerschap heb ik mezelf nooit echt regelmatig gewogen, de eerste echte keer was in het ziekenhuis, toen ik een week of 8 zwanger was. Inmiddels weeg ik even veel als toen, dus ik denk dat ik aardig op mijn oude gewicht zit.

Wat is je droomvakantie met kids?
Zon, zee, strand. Dat vonden wij heerlijk voor Viktor geboren werd, maar nu eigenlijk nog steeds. Ook al was het met een baby op zomer-vakantie niet altijd even makkelijk, wij hebben er zo van genoten! En dit jaar wordt het waarschijnlijk weer heel anders, maar wij gaan ervoor. Ook kan ik niet wachten tot Viktor oud genoeg is zodat wij naar Disneyland samen kunnen gaan. Hij moet er wat meer van beseffen, maar ik verheug mij er nu al op!

En je droomvakantie zonder kids?
Amerika, dat staat nog steeds op nummer 1! En ik wil weer zo graag terug naar Hong Kong, al zou dat allemaal met Viktor ook heel leuk kunnen zijn zodra hij wat ouder is.Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Dat ik veel meer moet plannen en dat mijn privé-leven / gezin zoveel belangrijker is geworden. Je denkt dat als je je droompartner hebt gevonden dat je leven compleet is... wacht maar tot je een kind krijgt.

Mijn hart smelt als ik…
...als ik Viktor 's ochtends uit bed haal. Dan is hij altijd zo vrolijk en heerlijk warm. Of als hij tussen het spelen door even komt knuffelen. Hij is geen grote knuffelkont, maar soms heeft hij er echt even behoefte aan. Zo heerlijk als hij met zijn koppie tegen je voorhoofd komt.

Waar shop jij de leukste kinderspullen?
Zara en H&M. Soms ook bij Zeeman, C&A en Next, maar de meeste kleertjes in Viktor's kast zijn toch van Zara of H&M.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Toevallig komt deze week een video online waarin ik mijn snelle (mama) look laat zien, en waarbij ik dus mijn favoriete "snelle" producten gebruik. Stay tuned!

A-merk of huismerk?
Meestal een A-merk, maar soms ook huismerk. Het is maar net waar het om gaat. Ik vind de ingrediënten op de achterkant vaak toch belangrijker.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Dat was zo wisselend! Ik wilde eerst uiterlijk op mijn 26ste mama worden, maar uiteindelijk is het allemaal net wat anders gelopen en ben ik een paar weken na mijn 30ste verjaardag bevallen. De beslissing om een kindje te "nemen" kwam wel vrij plotseling en daar heb ik ook al eerder over verteld. Het ene moment zatten wij te praten over "wat als wij nooit aan kinderen gaan beginnen" (dat kwam overigens ook door de druk van buitenaf wat precies voor het tegenovergestelde heeft gezorgd), en het andere moment waren daar de rammelende eierstokken. Maar het kwam allemaal toch echt op het juiste moment, ik zou het niet anders willen.

Wat is het leukste aan het moederschap?
Zijn lach, dat het gezinnetje nu compleet is, je partner in de liefste vader ter wereld zien veranderen, kleine dingen zien en leren waarderen... echt zoveel dingen! En natuurlijk zijn er dingen die gewoon minder leuk zijn, maar -hoe cliché- een goede dag maakt al zoveel beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten