woensdag 29 maart 2017

Beauty | MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

Jaaaa, eindelijk weer eens nieuwe spulletjes van MAC! Dat is lang geleden... De limited editions zijn lastig bij te houden en de leukste items zijn nog altijd snel uitverkocht. Maar de nieuwe Retro Matte Liquid Lipcolours trokken steeds meer mijn aandacht. En toen MAC webshop laatst flinke korting had bij aankoop van 2 lipproducten, kon ik het natuurlijk niet laten... Ik kocht twee nude kleurtjes, "verrassend" genoeg. ;)En nee, het is niet dezelfde kleur... Maar eerlijk is eerlijk, ze liggen vrij dichtbij elkaar. :P Burnt Spice is iets donkerder en wordt omschreven als "warm brown", Lady-Be Good is iets lichter en wordt omschreven als "warm peach". Beide tinten hebben een matte finish en zijn dus een "liquid lipstick".MAC kwam al eerder uit met liquid lipsticks en die vielen bij vele beautyliefhebbers niet in de smaak. Nu is de formule veranderd en is iedereen er opeens lovend over. Nu vind ik liquid lipstick een vrij persoonlijk product. Iedereen zijn voorkeuren, toch? Ik ben niet laaiend enthousiast over deze lipstick, maar ik snap ook waarom het zo geliefd is. Laat het mij even uitleggen...De applicator is echt ideaal qua vorm. Het brengt heel makkelijk aan en pikt precies de goede hoeveelheid product op. De hoeveelheid doseren is namelijk echt "the key" met deze formule. Ik vond het eerst verschrikkelijk droog aanvoelen, zo ontzettend oncomfortabel dat ik het niet graag wilde dragen. Maar je moet echt goed oppassen met hoeveelheid wat je aanbrengt. Hoe dunner het laagje hoe fijner het aanvoelt. En ja hoor, dat werkt, de lipstick voel je bijna niet zitten met een dun laagje! De houdbaarheid viel mij trouwens toch wel tegen. Ik had er iets meer van verwacht. Op zich overleeft het bij mij prima mijn ontbijt en een paar kopjes koffie, maar 's middags moet ik de kleur toch wel bijwerken. Deze lipsticks zijn helaas ook niet smudge/kiss-proof. Toen ik laatst tijdens een EHBO cursus mond-op-mond beademing moest doen op een pop, kwam ik erachter dat het geen nep-bloed, maar mijn MAC lipkleur over het gezicht van de pop werd besmeerd.... jammer weer.

Tot slot natuurlijk de swatches. Burnt Spice is een hele mooie draagbare bruine kleur. Het is iets donkerder dan mijn eigen lipkleur en geeft vaak het geheel een chiquer gevoel. Lady-Be Good is een stuk warmer en iets lichter. Op de lipswatches kun je ook zien dat ik deze kleur iets te dik had aangebracht (beginnersfout). Maar zodra je het in een dunner laagje aanbrengt is het echt een prachtige nude die je niet ziet zitten. Kortom, ik vind deze MAC lipsticks best fijn, zeker voor elke dag en zeker in neutrale tinten. Niet de beste liquid lipstick ever, maar hey, je hoort mij ook niet klagen!

Hebben jullie deze nieuwe MAC lipsticks al geprobeerd?

2 opmerkingen:

  1. Ik ben nog steeds niet van de matte lipstick toestanden en ik ga blij zijn als de trend voorbij is!

    BeantwoordenVerwijderen