vrijdag 7 april 2017

Beauty | Etos cleansing tonic met niacinamide

Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op de Total Effects 7 tonic van Olaz. In bijna elke opgemaakte-video komt weer een leeg flesje voorbij en ik kan wel zeggen dat dit een van mijn holy grails op verzorgingsgebied is geworden. Laatst zag ik een goedkopere tonic, namelijk die van de Etos eigen merk. Er zat ook weer niacinamide in, dus mijn interesse werd meteen gewekt. Zou hij net zo fijn zijn en mijn favoriet van Olaz kunnen vervangen?Ik heb al eerder geschreven over de voordelen van niacinamide. Dit fijn stofje wordt dus wel vaak aan de anti-age producten toegevoegd, puur omdat de oudere huid net iets meer verzorging en vochtbehoud kan gebruiken. Maar dat betekent uiteraard niet dat het overbodig voor jongere huid zou zijn. In tegendeel! De "anti-age" tonic van Olaz gebruik ik inmiddels een jaar of twee en ik vind dat het een heel positief effect op mijn huid heeft gehad!De tonic van de Etos bevat veel minder niacinamide en eigenlijk zijn ze ook wel verschillend qua ingrediënten. De Etos-variant bevat overigens geen parabenen en daar zullen sommigen waarschijnlijk blij mee zijn. Al moet ik ook wel zeggen dat de hoeveelheid parabenen in Olaz tonic minimaal is en het heeft absoluut geen poriën bij mij verstopt. Daarnaast vind ik dat de tonic van Olaz toch iets meer verzorgende ingrediënten bevat, al zijn beide tonics mild genoeg om te gebruiken. Het gekke is dat de Etoc tonic parfum bevat, terwijl ik die van Olaz iets aangenamer vind ruiken (en dat zonder parfum). Qua gevoel vind ik die van Olaz iets meer verzorgend en "vetter" (in de goede zin) aanvoelen op mijn huid. Het glijdt er bijna overheen, terwijl die van de Etos als een typische waterige tonic aanvoelt (ook niks mis mee overigens). Maar het gaat natuurlijk om verzorging... Helaas was mijn plaatselijke acné al vrij snel terug met de tonic van de Etos. Ik had weer onzuiverheden en ze bleven lang aanhouden... dat is nou net wat ik al die tijd niet gemist heb. Na een half flesje Etos tonic te hebben opgemaakt, ging ik terug naar Olaz. Binnen een paar dagen waren de onzuiverheden zo goed als verdwenen. Toch wel opvallend, als je het aan mij vraagt. Hoe graag ik de Etos tonic ook wilde waarderen, maar helaas past het niet bij mijn huid. Ik blijf toch wel trouw aan Olaz. Maar misschien is dit wel een goed (budget) alternatief voor mensen die liever verzorging zonder parabenen willen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten