vrijdag 21 april 2017

Beauty | Extra hulp bij blond haar (Fudge en L'oreal)

Als je blond haar niet van jezelf hebt, dan weet je vast hoe lastig het kan zijn om gelige gloed eruit te krijgen. Helaas houdt mijn haar van warme gloed en is het dus extra moeilijk om de tint van mijn highlights koeler te houden. De laatste tijd heb ik daarom wat zwaarder geschut ingeschakeld (oftewel, professionele haarverzorging) en vandaag deel ik mijn mening over deze twee producten.Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo kwam ik een keer tegen in een video van VeraCamilla. Na het daarna te hebben ge-googled, begon ik mezelf af te vragen waarom ik dit anti-geel-gloed-product nog niet eerder had ontdekt. "Clean Blonde" lijn van Fudge bevat overigens ook een conditioner, maar ik besloot om eerst de shampoo uit te proberen. Om te beginnen - de verpakking is echt huge, namelijk 300ml! De shampoo heeft een gel-achtige structuur en druipt daardoor minder snel. Er wordt geadviseerd om deze shampoo tussen 30 seconden en 3 minuten op je haar te laten, maar ik let nooit zo op de tijd. Ik laat het even zitten terwijl ik ondertussen mijn gezicht was / scrub en spoel het paarse goedje daarna uit. Het resultaat is duidelijk te merken. Mijn haar (vooral sommige plukken) zien er inderdaad minder geel uit. De warme gloed wordt een stuk koeler en dat is precies wat ik wil bereiken!L'oreal Expert Color Corrector Blonde (rechtse veeg op de foto hierboven) werd mij geadviseerd door een collega. Zij heeft bijna platina-blond haar en zij zweert bij dit product. Nou moet ik zeggen dat het ene blond niet het andere is, en het kan per haartype / kleur verschillen hoe het op een product reageert. Ik heb best dik haar wat al ontzettend neigt naar warm qua ondertoon. Mijn haarkleur is dan ook best hardnekkig en het is echt lastig om het te veranderen. Voor deze "color corrector" wordt het ook echt moeilijk om er iets aan te doen, het verschil is -wat mij betreft- minder duidelijk te merken dan met shampoo van Fudge. En terwijl mijn collega mij waarschuwde dat je met deze corrector moet oppassen en het niet te lang in te houden (om zo de paarse gloed te voorkomen), hoefde ik mij daar geen zorgen over te maken. Ook bij dit product hoef ik niet echt op de tijd te letten (al blijf ik nooit extreem lang onder de douche); mijn haarkleur is dus best hardnekkig en lastig te beïnvloeden.Dit is het effect van de Fudge shampoo. Zoals je ziet blijft de warme gloed nog wel echt in mijn haar, maar ik ben blij dat het met dit product een stuk natuurlijker en toch wel koeler wordt. Het effect met color corrector van L'oreal vind ik dus een stuk minder zichtbaar. Ik heb ook geprobeerd om deze producten te combineren, maar een ontzettend groot verschil heb ik er niet mee gemerkt. Voorlopig blijf ik ze dus afwisselen om zo mijn haarkleur iets koeler en mooier te houden. Beide producten kun je online vinden, en ik ging weer voor de beste prijs. De zilvershampoo van Fudge kocht ik bij Beautybay en L'oreal Color Corrector bij de Nederlandse webshop HaarPro (er is trouwens ook een color corrector voor brunettes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten