zondag 23 april 2017

Beauty | Hoe mijn liefde voor beauty is veranderd

Ik blijf voor altijd een beauty-liefhebber. Een beauty-addict. Ik geloof niet dat er iets zal zijn wat het gaat veranderen, maar toch is het anders geworden de afgelopen jaren. Ik heb ontzettend veel met make-up geëxperimenteerd, zowel met verschillende kleuren als met producten. Ik heb zoveel merken ontdekt en zoveel miskopen gedaan. Nu ben ik op het punt gekomen dat het toch net allemaal anders is geworden en daar wil ik vandaag over praten. Inclusief een mini-shoplog, want dat blijft nou eenmaal leuk.De komst van een kind verandert je ook enigszins op dit gebied, of je dat wilt of niet. De ene vindt make-up dan minder belangrijk, de andere (net als ik) ontdekt puur andere prioriteiten. Beauty blijft een hobby, maar ik wil mijn centjes ook aan andere dingen kunnen spenderen (kinderkleding kopen addiction is real). Daarnaast plaatst het geheel in een bepaald perspectief. Ik wist altijd al dat ik een ontzettend grote stash had, maar... ik ga al die producten never nooit opmaken... dingen hebben alleen om te hebben? Nee, waarom zou ik.

Zoals ik al eerder verteld had, heb ik mijn stash behoorlijk opgeruimd een jaar of twee geleden. Daarna kwam opruim-ronde nummer twee. En zo heb ik de stash gekregen die ik nu heb, die nog steeds best uitgebreid te noemen is, maar die alleen spulletjes bevat waar ik ontzettend blij van wordt. Goodies die ik écht gebruik en die niet liggen te verstoffen.

En dan komen wij bij het volgende punt.... nieuwe make-up kopen. Ik ben ontzettend kritisch op dat gebied geworden. En dat geeft mij soms het gevoel dat ik minder van beauty houd. Maar dat is natuurlijk niet zo, mijn "liefde" is alleen anders geworden. Ik koop liever een duurder product waarvan ik zeker weet dat dit een aanwinst voor mijn collectie is, dan weer de zoveelste lippenstift. Zo kocht ik laatst de nieuwe Benefit palette waar een aantal prachtige blushes in zitten. Deze palette stond al zo lang op mijn wishlist, dus dit was een heel goed overwogen beslissing. Net als het wenkbrauwenpotloodje van NYX. Ik hou van dit soort potloden en over deze heb ik zoveel goede dingen gehoord!

Toen Kruidvat van de week 1+1 actie op make-up had, was ik wel even verdwaald aan het rondneuzen... terwijl ik vroeger alle make-up snel bij elkaar zou rappen wat ik maar wilde hebben, was het nu meer van "ik heb eigenlijk niks nodig". Uiteindelijk ging ik weg met een oogpotloodje van Catrice (komt altijd van pas en de huidige bruine potlood is bijna op) en maar liefst 3 Essence nagellakjes. Tja, niet echt spannend hé, maar dat gaat hem ook niet meer worden. Natuurlijk zijn er nog foundations die ik graag wil uitproberen, maar op dit moment gebruik ik al een aantal (high-end) foundations en dat is voor nu ook genoeg. Ik hou van al mijn spulletjes in mijn mooie collectie en ik kan ze nog meer waarderen als het allemaal zo overzichtelijk is. Laat het ook gewoon op die manier blijven.

Ik ben benieuwd of andere beauty-addicts zich hier ook in kunnen herkennen! Zou het de leeftijd zijn of toch de veranderingen in privé-situatie (of beide)?

5 opmerkingen:

 1. Leuk artikel! Ook ik ben anders over beauty gaan denken. Ik ben de laatste tijd meer aan het verdiepen of make-up wel of niet natuurlijk en het liefst dierproefvrij is. Ik merk dat dit me echt bezighoudt. Een volledige omschakeling op korte termijn zit er nog niet in, het zal stapje voor stapje gaan denk ik. Ik heb nog een lange weg te gaan. Wat nagellak betreft.. Leuk dat je dat Benefit palette heb gekocht. Ik heb 'em vorig jaar gekocht en ben er nog steeds super blij mee. Leuk ook om zo nog meer Benefit blushes te ontdekken die je anders niet snel koopt. Op die manier is Dallas een favoriet geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ps. ik zie dat ik mijn zin over nagellak niet heb afgemaakt.. dit staat zo raar... dat ik opeens overga op Benefit hihi. Maar wat ik wilde zeggen is dat ik nog hooguit 5 lakjes per jaar koop (en nog steeds teveel heb) regelmatig wat weg geef ook en merk dat ik anderen daar heel blij mee maak dus daar ga ik mee door ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo weinig maar! Wat goed van je! En ook top dat je naar dierproefvrij over wilt!

   Verwijderen
 3. Ik merk dat ik op hetzelfde punt beland ben, ik denk dat het meer met de hoeveelheid jaren dat je make-up gebruikt te maken heeft, ben zelf 25. Ik heb vroeger heel erg veel oogschaduws verzameld van LE's en heb zo 2 z-pallettes vol plus nog allemaal dupes in een ander magnetisch palette.
  Ik heb nog nooit een mooi, volledig oogschaduw pallette gekocht, met name allemaal singles, en ben nu mijn make-up aan het pannen om uiteindelijk zoiets aan te schaffen. Maar ik heb nog wel even te gaan merk ik, gezien de hoeveelheid die ik nog heb liggen :P.
  Wat ik trouwens ook erg leuk vind om te kijken is project pan video's en 'pan that pallette', daar valt goed aan te merken hoe lang je wel niet met 1 pallette kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel een goede! En dat soort video's vind ik zelf ook ontzettend interessant. Alleen in mijn eigen stash heb ik nog weinig pans (zeker in oogschaduws) en dat zegt ook wel genoeg over de hoeveelheid, volgens mij.. :P

   Verwijderen