vrijdag 28 april 2017

Life | Favoriete film(reeks) - Underworld

Oké, ik schrijf normaal nooit over films of iets dergelijks (vinden jullie dit überhaupt een interessant onderwerp?), maar hier maak ik even uitzondering voor. Als jullie mij een beetje kennen (of een van mijn bio's een keer hebben gelezen :P), dan weten jullie vast dat Underworld een van mijn meest favoriete films ever is. Deze film samen met Buffy (BTVS-fan forever!) staan voor mijn ultieme vampieren-films-obsessie. Twighlight en dat soort films heb ik altijd een aanfluiting gevonden (sorry, niet mijn smaak), maar deze twee zijn het toch echt helemaal. De OG's.


Terwijl Buffy helaas inmiddels allang afgelopen is, blijven de nieuwste Underworld-films nog steeds verschijnen. De laatste is in 2016 uitgekomen en dat heb ik dus van de week pas ontdekt. Maar, man man man, wat een film! En ja, je moet eigenlijk de vorige films hebben gezien wil je het beter begrijpen (al is Jeroen ongeveer 80% van vorige films vergeten, maar met een beetje uitleg snapte hij hem ook uiteindelijk :P).

Alles begon met de originele Underworld (2003) waar je kennis maakt met Selene, de Death Dealer (oftewel een strijder die tot elite-vampiers behoort). Tussen het voeren van oorlog met weerwolven (Lycans) door ontmoet zij Michael die uiteindelijk een interessante voorouder bleek te hebben. Al met al worden ze verliefd en is er van alles gaande. Super veel actie heeft deze film, maar doordat Kate Beckinsale (Selene) alles zo gracieus mogelijk uit laat zien, blijf je gewoon geïntrigeerd. Girlpower all the way!

Daarna komt Underworld Evolutuin (2006) waarin meer oudere vampiers worden gewekt en waar Selene dus tegenover komt te staan (ruzie in eigen familie, kan best heftig uitpakken dus). Underworld Rise of the Lycans (2009) vertelt het verhaal zonder Selene. Dat was even omschakelen, maar dat was ook even nodig. Je gaat terug in de tijd en volgt het verhaal van een van de oudere vampiers. Over de liefde en hoe onvoorspelbaar die kan zijn. Ik dacht dat dit ook de laatste van de trilogie was.... maar nee, toen kwamen er nog twee! In Underworld Awakening (2012) komen de mensen er opeens achter dat er vampiers en weerwolven bestaan, dus drie keer raden wie de nieuwe vijand is (nee, die kun je echt niet raden zonder die film te zien :P). Ook maakt Selene kennis met een "nieuwe" familielid.

En tot slot is er dus Underworld Blood Wars (2016) die -in mijn ogen- het hele begrip van vampieren op een hele andere level brengt. Ik was serieus zo ontzettend onder de indruk van de film, ook vooral omdat die zo goed in elkaar zit en omdat het verhaal ontzettend blijft boeien. Normaal hou ik totaal niet van actiefilms, maar deze.... echt joh, zo ontzettend goed! Girlpower, alles, zo leuk! Oké, je hebt waarschijnlijk niks aan mijn uitleg, maar ik kan deze filmreeks alleen maar aanraden! Zeker als je ook een beetje van dit soort films houdt. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik wat vragen had na overgang van Awakening naar Blood Wars... ik miste wat meer uitleg bij een paar dingen, maar misschien hebben ze dat voor de volgende film weer bewaard? Geen idee, maar ik kan nu al niet wachten! P.S. Bijna alle Underworld-films staan op Netflix, met uitzondering van Blood Wars (maar lang leve de AppleTV).

1 opmerking:

  1. Oeehhh Underworld films blijven favoriet bij mij!! <3
    De laatste moet ik nog zien. Ik ben heel benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen