maandag 24 april 2017

Project | Hot mama - update 5

Oh, jongens, wat is er ook veel veranderd sinds de laatste update! Het is al even geleden, dus tijd om even bij te kletsen...Nadat ik voor de zoveelste keer heb gehoord dat ik meer eiwitten moest binnen krijgen als ik meer spiermassa wilde kweken, moest ik er echt aan geloven.... de eiwit-poeder... oftewel die eiwit-shakes die Jeroen ook al dronk. Na de eerste keer proeven ging ik bijna over mijn nek. Wat een vies spul is het toch ook! Op aanraden van mijn trainer heb ik het met melk gemengd in plaats van (smakeloos) water. Dat was al een stuk beter! Inmiddels drink ik het ook vaak met amandelmelk, dan smaakt het nog net iets zoeter. Ik drink het trouwens alleen na de training, niet de dagen erna (al zou dit natuurlijk nog beter zijn). Het smaakt nog steeds wel apart, maar het is echt goed voor mijn spieren.

Dat heb ik al vrij snel gemerkt... Niet alleen dat mijn spieren sterker begonnen te worden, maar ook dat ik iets meer ging verbranden. Ik kreeg opeens ook meer honger op de gekste momenten van de dag. Zo werd ik 's ochtends wakker met honger en dat heb ik nooit eerder gehad. Die fase is gelukkig inmiddels voorbij, maar ik heb echt het idee dat dit door de toename van eiwitten kwam.

De app voor het bijhouden van calorie├źn heb ik trouwens niet meer geopend... Ik probeer er zelf goed op te letten, vooral op tussendoortjes. Maar lekkere traktaties op het werk kan ik echt niet laten staan... En laten wij eerlijk zijn, zodra je het streefgewicht hebt bereikt (ik ben officieel al mijn zwangerschapskilo's kwijt!), wordt je ook makkelijker met dat soort dingen. Op die kilo's ben ik trouwens ontzettend trots! Ik pas ook al mijn oude broeken, al merk ik echt dat mijn lichaam is veranderd. Maar dat maakt niet uit... Ik ben echt weer tevreden met mijn lichaam. Het is nog allemaal lang niet perfect, maar als je kijkt hoever ik gekomen ben en hoe hard ik ervoor getraind heb... en dat lichaam wil ik zo houden, dus dat betekent blijven trainen (en misschien wordt het dan allemaal nog beter).

Het sporten houd ik er dus nog zeker in. Alleen wat het lastiger maakt is dat ik al 5 weken lang niet met personal trainer heb getraind. Mijn trainer heeft nog een uitdaging gevonden en traint nu ook topsporters. En dat betekent dat hij minder tijd voor mij overhad de afgelopen weken. Wij moeten het nog wel hebben over de komende tijd, want ik geloof niet dat hij er helemaal mee wilt stoppen. Maar ik moet ook zeggen dat het voor mij iets lastiger is geworden om de motivatie te vinden om 3x per week nog te sporten. 3 keer per week zelf is wat anders dan 1 keer met trainer en 2 keer zelf... Tot nu toe ben ik ook vaak maar 2 keer per week geweest. Dat vind ik nog best netjes, maar het is natuurlijk niet ideaal. Daarnaast heb ik het idee dat als ik zelf train - ik zomaar wat doe. Al doe ik natuurlijk nog steeds de oefeningen die ik ook met mijn trainer deed. Maar met hem gaat het wat meer gestructureerd en het is net even effectiever. Zelf lukt dat net iets minder goed. En dat heeft invloed op mijn motivatie.

Wat ik trouwens zo gek vond met de trainer is dat wij weinig specifieke oefeningen voor de buikspieren deden. Wel veel core-oefeningen voor het hele lichaam, en blijkbaar is dat juist zo goed ook voor de buikspieren. Zo heb ik laatst weer eens meegedaan aan zo'n "buikspier-kwartier". Normaal ging ik dood al na 3 minuten, maar nu ging het echt super goed! Ik had 1 moeilijk momentje, maar het viel eigenlijk nog enorm mee! Ook weer even trots, hoor! Kortom, gewoon zo doorgaan. En maar hopen dat ik op zijn minst eens in de twee weken met mijn trainer kan blijven trainen. Want ik heb het nodig, dat is wel duidelijk. Tenslotte ben ik er juist om die reden mee begonnen... Wish me luck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten