woensdag 17 mei 2017

Beauty | 3x budget shampoo zonder SLS (deel 2)

Ongeveer 3 jaar geleden schreef ik een artikel over budget shampoo's zonder SLS. Dat artikel wordt nog steeds vaak genoeg gelezen, dus tijd voor deel 2. Bij de reguliere drogist kon ik geen enkele shampoo meer vinden waar geen SLS/SLES in zit (al zag ik laatst een Low Shampoo van L'oreal, maar daar vertel ik een andere keer meer over). Ik had mijn zinnen gezet op Holland & Barrett (voormalige De Tuinen), want daar heb je veel keuze wat SLS-vrije shampoo's betreft.SLS is eigenlijk onnodige troep in elke shampoo. Het zorgt wel voor extra schuim, maar het droogt ook je haar en hoofdhuid sneller uit. Omdat het ook tamelijk agressief is, kan het ervoor zorgen dat je haarkleur sneller verdwijnt. Nou moet ik ook zeggen dat sommige SLS-vrije shampoo's mij niet het gevoel geven dat ze mijn haar goed genoeg reinigen en dan grijp ik toch nog naar een gewone shampoo met SLS. Maar het is dus een kwestie van zoeken. Mijn hoofdhuid is best gevoelig, dus ik moet wel een goede milde shampoo gebruiken. En ik denk dat er een nieuwe favoriet tussen deze drie zit...
Mijn nieuwe kapster raadde voor mijn hoofdhuid de shampoo's van dr. Organic aan. Alleen was ik even vergeten of het nou de Aloë Vera variant of die met olijven was. Ik moet wel zeggen dat de ingrediënten van alle dr. Organic shampoo's er ongeveer hetzelfde uitzien. Ik koos dus uiteindelijk toch de olijven shampoo. Om heel eerlijk te zijn, is dit de minste favoriet van de drie. Op zich schuimt hij prima en is het voor mijn gevoel een hele normale shampoo. Maar op een of andere manier is hij toch niet zo lief voor mijn hoofdhuid. Hier en daar voel ik een geïrriteerd plekje en dat wil ik juist voorkomen. Mijn haar is wel schoon na afloop en niet stug, maar deze shampoo is helaas niet mild genoeg voor mij.
De shampoo van Zarqa was de duurste van deze drie. Ik betaalde voor drie shampoo's in totaal €25, waarvan de Zarqa shampoo al een tientje kostte. Je krijgt er wel een kartonnen doosje omheen... Maar goed, stiekem had ik dus verwacht dat deze shampoo helemaal top zou zijn. En dat is hij ook wel ergens, maar toch niet 100% mijn ding. Deze shampoo is wel heel erg mild. Hij maakt mijn hoofdhuid niet droog en mijn haar wordt goed gereinigd zonder stug aan te voelen. De structuur vind ik alleen persoonlijk wat minder. Het is vrij dik gel-achtig en daardoor verdeelt het ietsje lastiger dan de overige twee shampoo's. Misschien is dat ook de bedoeling, vooral als je extreem milde shampoo wilt. Maar voor mij hoeft dat niet zo. Wel een aanrader voor mensen met hele gevoelige hoofdhuid.
De grote favoriet is toch wel de shampoo van Yes to Blueberries. Elke keer bedenk ik mij dat ik meer Yes to producten moet uitproberen, want het is zo'n fijn huidvriendelijk merk! De shampoo's zijn er in verschillende varianten en deze is dus met blauwe bessen-extract. Ruikt overigens nergens naar, dus heb daar geen verwachtingen in. De shampoo is wat mij betreft perfect. Goede consistentie, schuimt makkelijk, reinigt mild zonder stug te maken en is verzorgend voor mijn haar en hoofdhuid. Helemaal niks om aan te merken en alleen maar plezier bij het gebruiken! Daarnaast is de verpakking lekker groot, dus je doet er best lang mee. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten