woensdag 21 juni 2017

Beauty | 5x nagellak voor de zomer

Nagellak-swatches! Dat is weer even geleden... Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik al heel lang geen nieuwe nagellak heb gekocht. Tot voor kort dus. Opeens had ik 5 nieuwe kleurtjes staan. En alle 5 lekker budget-proof. 3 kleuren had ik in de sale bij Kruidvat gescoord, en 2 van Kiko nam ik mee uit Duitsland. Kijken jullie mee?Kleuren met ongeveer dezelfde vibe. Ach ja, ik hou ervan. Dit soort kleuren zijn eigenlijk altijd welkom in mijn stash. En ik kan meteen al verklappen dat er een ontzettend grote favoriet tussen zit.NYC #303 Prospect Park Bloom is een zachte perzik-kleur. NYC lakjes zijn over het algemeen vrij dun. De kleur dekt het beste in drie lagen, maar ik had hier maar twee gebruikt. Op zulke korte nagels kon het ook nog net. Wel begon deze kleur ontzettend snel te chippen (ook wel te zien, sorry!). Het kan ook aan de basis hebben gelegen of aan het feit dat op dat moment mijn nagels vrij breekbaar waren. Geen idee, maar dat was wel even jammer (ook omdat ik hem met een topcoat gedragen had). Een erg leuk en fris kleurtje, maar ik ben eigenlijk geen grote fan van NYC lakjes.Essence #48 My Love Diary is, volgens mij, een vrij nieuwe kleur. Ik vind hem heel apart en erg mooi. Een soort rijke rood-kleur met wat druppeltjes roze er doorheen. De kwaliteit van Essence nagellak maakt mij altijd blij, dus ook deze had mij niet teleurgesteld. Het dikkere kwastje is ook fijn in gebruik. En dit soort chique frambozen-kleurtjes kunnen eigenlijk altijd.Maar de grootste verrassing en dus ook meteen de kleur die ik de komende tijd heel vaak ga dragen is Essence #98 Pure Beauty. Wat een toepasselijke naam, want deze kleur is echt perfect! Op het eerste gezicht lijkt het een grauwe soort roze. Maar op een of andere manier matcht het ontzettend goed met mijn huidskleur, waardoor hij weer wat levendiger en alles behalve grauw lijkt. I loooooove it! Een hele chique, mooie, zachte, nette kleur. En dat met Essene kwaliteit.... ja, dit is mijn nieuwe favoriet!Kiko Smart #134 is in het flesje een hele mooie roest-kleur met fijne gouden shimmer-deeltjes. Op de nagels vind ik hem een stuk meer oranje. Dat vond ik eigenlijk wel jammer, ik had hem ietsje dieper verwacht (misschien met meer lagen, maar ik houd het bij twee). Verder is de kwaliteit echt prima. Ik had alleen niet verwacht dat deze kleine lakjes zulke dikke/brede kwasten zouden hebben. Op zich werkt het wel prima, maar ik moest er een beetje aan wennen (ze zijn iets dikker dan die van Essence). Smart lakjes zijn de "fast dry" varianten. Dit heb ik niet echt getest, aangezien ik er altijd een sneldrogende topcoat overheen aanbreng. Maar het is sowieso fijn als je nagellak zo snel mogelijk droog wordt.Kiko Smart #135 was ook al snel gechipt, dus vandaar dat ik even mijn andere hand op de foto moest zetten. Dit lag waarschijnlijk toch echt aan de basecoat. Omdat mijn nagels nu zo zwak zijn, probeer ik allerlei middeltjes van Trind uit. Het werkt gelukkig wel, maar ik kwam er ook achter dat niet elk product evengoed als basecoat voor onder de nagellak werkt. Maar goed, terug naar deze Kiko kleur. Erg mooi, lila-roze met fijne zilveren shimmers. Ik had hem misschien iets zachter verwacht en iets beter matchen bij mijn huidskleur zoals de grote Essence favoriet het doet. Maar het is alsnog een hele mooie en aparte kleur die verder niet al te opvallend is en daarom prima voor elke dag kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten