maandag 12 juni 2017

Beauty | Laura Geller highlighters - worth the hype?

De highlighters van Laura Geller stonden al langer op mijn wishlist, omdat de kleur genaamd "gilded honey" ontzettend gehypet was. Bij Cult Beauty zag ik een trio met deze highlighter en nog twee andere prachtige kleuren. Hebben! Ik had mazzel dat ik dit trio meteen kon bemachtigen, want op dit moment is het uiteraard uitverkocht. Benieuwd of ik dit een terechte hype vind? Lees snel verder.Mocht je niet bekend zijn met het merk Laura Geller - het staat bekend om "baked" producten. Prachtig, maar wel aan de prijzige kant. Dit prachtige trio bevat drie meest populaire highlighters van dit merk en het kost slechts 22 pond (zo'n 25-30 euro). Ik vond het een prima deal, zeker omdat ik nooit wist of Gilded Honey nou echt een geschikte kleur voor mij was. Maar welke kleur ik anders moest kiezen, wist ik eigenlijk ook niet...Eerlijk is eerlijk, alle "gelate swirl illuminators" -want zo heten de Laura Geller highlighters- zien er prachtig uit! Echte pareltjes, bijna om op te eten. De kleuren die het trio bevat zijn: Ballerina, Gilded Honey en Peach Glow. Er zit ook een kwastje in deze palette... nou ja, het is eigenlijk een sponsapplicator. Aan een kant een kleinere, aan de andere kant - wat grotere. Ik vind dit soort applicators altijd een beetje stom staan, dus ik snapte het eerst niet (zeker niet bij dit merk), maar boy, I was wrong...
Ik moet wel meteen zeggen dat ik eerst een beetje teleurgesteld was, nadat ik de highlighter met een fluffy Zoeva kwast had aangebracht. Waar bleef die verblindende glans?? Nou is dit wel een highlighter met een korte gebruiksaanwijzing en nu snap ik ook beter waarom er geen echte kwast maar een sponsapplicator in de verpakking zit. Het ziet er niet zo uit, maar het is toch echt een baked highlighter. Dit betekent dat hij wat stroever lijkt dan een gemiddelde highlighter die tegenwoordig op de markt te vinden is (en daarmee bedoel ik al die mega romige varianten met foiled effect). Maar met de juiste kwast hoef je niet eens zoveel moeite te doen om er glans mee te creƫren! Het is een kwestie van uitproberen. Een fluffy kwast werkt over het algemeen slechter met een baked textuur, maar dezelfde sponsapplocators pakken dan toch net iets beter. En als je dan toch een kwast wilt gebruiken, dan kan ik de highlighter kwast van Real Techniques aanraden. Die is toch stevig en fluffy tegelijk, wat blijkbaar perfect met "baked" werkt. Ook een tip - breng het met je vingers aan en blend daarna uit met een zachtere kwast.De swatches! Ik moet zeggen dat het verschil tussen de drie kleuren minder groot is dan verwacht. Ballerina is zacht en rozig, Gilded Honey is inderdaad behoorlijk goud (wat minder geschikt voor hele lichte huid, wat mij betreft, en is echt voor liefhebbers van gouden highlighters). Peach Glow is -tot mijn eigen verbazing- de mooiste van de drie; ik vind de glans, de kleur en de finish van deze laatste echt prachtig en hij zit echt tussen Ballerina en Gilded Honey in.
Highlighters in actie, bij indirect licht en met flits. Ik heb ze eigenlijk allemaal een beetje gemixt. Maar het is vooral Peach Glow die de boventoon voert. Toch nog lekker opvallend! Gelukkig maar, want ik was even bang dat het niet goed zou aflopen. ;) Als je deze highlighters goed gebruikt, dan zijn het echte pareltjes. Je hoef niet bang te zijn dat ze te heftig of te goud/roze zullen zijn, want -dankzij hun baked textuur- vallen ze echt wel mee. Maar je kunt er alsnog een prachtige glans mee bereiken. Ze zijn wel iets anders dan verwacht, maar dat komt ook doordat ik mij er nooit zo in verdiept had. Ze zijn prachtig en blijven de hele dag op hun plek. En deze palette is een mooie aanvulling op mijn collectie!

1 opmerking:

  1. Ik vind peach glow ook de mooiste op het eerste zicht.

    BeantwoordenVerwijderen