woensdag 7 juni 2017

Mama-dingen | Leukste uitstapjes met een dreumes (en wat staat er nog op de planning)

Heerlijk vinden wij het om de tijd met z'n drietjes door te brengen. 's Weekends en op vrije dagen proberen wij optimaal van elkaar te genieten en vaak ondernemen wij dingen. Sommigen vinden dat dit niet nodig is zolang de kinderen zo jong zijn, maar daar denk ik persoonlijk anders over. En de leukste foto's die je eraan overhoudt vormen de beste herinneringen. Vandaag deel ik onze leukste uitstapjes en vertel ik wat er nog op onze to-visit lijstje staat.Natuurlijk gaan wij ook wel eens gewoon naar het centrum van ons dorp of naar Utrecht. Even shoppen met z'n drieën of gewoon door de stand rondslenteren. Het gaat dan een stuk relaxter dan echt-echt shoppen. Maar er is niks mis met zo nu en dan een pauze of even je kind alle kanten op zien lopen en achter hem aan te hobbelen. Er is ook niks mis met uitstapjes die voor het hele gezin leuk zijn, je kunt namelijk zoveel gezellige dingen doen!

Bos / park / meer in de buurt
Gelukkig hebben wij al deze dingen in onze omgeving. En hoe simpel dit ook is, dit zijn hele leuke en relaxte uitstapjes. Even een (lange) wandeling maken, eendjes voeren, door het gras rennen, met zand spelen. In een kindvriendelijke wijk kom je vaak ook een glijbaan of een ander speeltoestel tegen, altijd leuk om daar ook even voor te stoppen.

Speelpark / speelbos
Al is het maar een speelplein of een grote zandbak waar kinderen bij elkaar komen. Je kind kan lekker op onderzoek uit, naar andere kindjes kijken of ermee spelen. Niks te jong, een kind kan zich vaak prima vermaken in een nieuwe omgeving. Hier in de buurt hebben wij ook een soort grote zandbak waar ouders met kinderen van verschillende leeftijden komen. Je zet je kind daar neer met wat zandspeelgoed en kunt zelf van een veilig afstandje (op een kleedje) je liefje bewonderen. En aan het eind van de middag even rondje zandbak doen om alle speelgoed weer terug te zoeken. Heerlijk!

"Krijspaleis"
Ballorig, Monkey Town... je kent ze wel. De ene haat ze, ik vind ze geweldig. En ja, het was een grote fout om zo'n ding tijdens de schoolvakantie te bezoeken (twee keer zelfs), maar ook dan vermaakt je kind zich prima. Het kan wat druk zijn en je oren kunnen beginnen te sauzen, maar hey, de kinderen vinden het geweldig. Ook weer lekker zelf ontdekken, met nieuwe speelgoed spelen, klimmen, rennen, springen... Wat mij betreft is zo'n krijspaleis ideaal voor bewolkte dagen. Als de zon schijnt, dan gaan wij ook echt naar buiten.

Het Nijntje-museum (Utrecht)
Onze laatste ontdekking, maar wat is het toch ook leuk! Er zijn verschillende kamers voor verschillende leeftijden. Maar dus ook voor kleintjes is er veel te beleven. Het is eigenlijk een soort overdekte speelparadijs, heerlijk om je kleintje te zien genieten! En als je daar klaar bent, dan kun je daarna op de gezelligste terrassen van Utrecht genieten. ;)

Amsterdamse bos
Vooral de uitkomst als je in de buurt woont, maar ook vanuit Utrecht en omgeving is het prima te bereiken. Amsterdamse bos is heel groot. En behalve dat je er kunt picknicken, is er een groot openbaar zwembad voor kinderen. 20-30 centimeter diep, dus ook voor hele kleintjes prima te doen (natuurlijk onder toezicht van ouders). Veel te zien en te beleven, en de ouders kunnen ondertussen op een picknick-kleedje uitrusten (tussen het achter je kind aan rennen door). Ook leuk - in het bos heb je ook een geitenboerderij, schijnt ook heel leuk te zijn.

Pannenkoekenhuis / kindvriendelijk restaurant
Lekker eten voor het hele gezin en extra veel plezier voor het kind. Het valt mij nu pas op hoeveel restaurants / cafés speeltoestellen voor kinderen hebben staan. Zelfs in het centrum van Utrecht zag ik zo'n glijbaan staan bij een biercafé... alles om de ouders ook naar binnen te lokken! Maar pannenkoekenhuizen zijn natuurlijk het gezelligst! Niet alleen zijn ze vaak ontzettend kindvriendelijk, maar ook het eten... welk kind houdt er nou niet van?

Kermis
Ja, dat is echt leuk, ook met de kleintjes! Allereerst zijn al die lichtjes, geluiden en andere kindjes al ontzettend interessant. Maar ook sommige attracties zijn geschikt voor de kleintjes. Zo zijn wij samen met onze bink in de draaimolen geweest en als het aan hem lag gingen wij 10x achter elkaar...

Dierenpark
Onze kleine man vond het geweldig! Inmiddels zijn wij al twee keer in dierenpark Amersfoort geweest, het was een succes. Het zit redelijk in de buurt en het is vrij compact maar niet te klein. En al die dieren maken natuurlijk ontzettend veel indruk op een dreumes.

Op ons to-visit lijstje staan nog de volgende dingen (die allemaal super leuk voor de kleintjes schijnen te zijn):
 • Juliana toren
 • De Efteling
 • Oud Valkeveen
 • Sprookjeswonderland
 • Linnaeushof
 • Plaswijckpark

 • (al zouden de laatste twee vooral voor iets oudere kindjes leuk moeten zijn) Als jullie ervaring hebben met deze uitstapjes, laat het mij weten! En ander tips voor leuke uitstapjes zijn natuurlijk ook erg welkom.

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten