maandag 3 juli 2017

Stoppen met bloggen

De titel zegt het al, ik ga stoppen. Het is geen grap, het is geen vraag, het is gewoon zo. In dit artikel wil ik even kort toelichten waarom deze beslissing is genomen.

Zoals jullie misschien hebben gemerkt, doen opeens alle foto's op mijn blog het niet meer. Alle foto's heb ik steeds opgeslagen bij Photobucket. Deze site was al niet super snel, maar nu hebben zij een rotstreek uitgehaald. Als je foto's, die daar zijn geupload, op andere websites wilt gebruiken (wat ik ook voor mijn blog doe), dan moet je hun duurste abonnement nemen. Ik heb een andere mogelijkheid overwogen. Alle foto's, die ik daar had, heb ik gedownload; ik heb contact opgenomen met een webhost die mij zou kunnen helpen met het overzetten van mijn blog van Blogger naar Wordpress (was ik toch al van plan) en waar ik mijn foto's zou opslaan... en toen was het weekend.... en toen kwam het besef...

Doordat ik even niet ging bloggen en niks anders gepland had, had ik opeens tijd over. Dat voelde fijn! Het begon te kriebelen... moet ik er echt mee doorgaan? Ik twijfelde hier al een tijdje over, en dit was de druppel. Al die moeite, straks al mijn foto's opnieuw aan oude artikelen koppelen... en het belangrijkste, het ging mij zoveel meer geld kosten! Zoveel geld moet je in je blog investeren als het meer dan alleen een hobby is. Dat is het bij mij niet. Ik heb genoeg ideeën over wat ik wil delen, maar voor de uitwerking en het schrijven moet ik mezelf soms echt dwingen.

Dus ik heb de knoop doorgehakt. Ik ga stoppen. Maar ik ga wel door op YouTube. Ja, ik wil mijn kanaal meer leven in blazen! En ja, ik weet ook dat ik niet de eerste ben die stopt met bloggen en verder gaat op YouTube, maar het is zo begrijpelijk! Op YouTube kan ik nog steeds mijn ei kwijt. Ik wil er vol voor gaan! En ik blijf natuurlijk op Twitter en Instagram (beide @fairynowings). Meer vertel ik ook in de onderstaande video, maar ik wilde ook dit geschreven stukje voor jullie maken. Mijn laatste artikel.. het klinkt gek, maar het moet maar zo. Het voelt goed. Na al die jaren... ik heb er zoveel van geleerd, ik heb er fijne mensen door leren kennen, ik heb mooie merken mogen testen... en nu is het klaar. Echt. Dat brengt meer rust in mijn leven en dat is fijn. Ik ga al mijn positieve energie in mijn YouTube kanaal steken en hopelijk komen jullie ook mee.

5 opmerkingen:

 1. Oh, zo'n rotstreek! Echt niet leuk dat ze zoiets uithalen. En betalen om je foto's te stockeren... als hobbyblogger heb ik dat er ook niet voor over. Dus ik begrijp het wel, al vind ik het jammer, want ik lees hier al jaren mee. Ben wel al op je geabonneerd op YouTube, dus dan volg ik je daar verder :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks dat ik je beslissing begrijp vind ik het jammer dat je stopt met bloggen. Je bent de zoveelste al dit jaar die ermee stopt :-( Belachelijke actie ook van Photobucket. Het zijn ook niet zo maar een paar tientjes, maar ineens 400 dollar begreep ik. Maar ik geloof dat ik toch maar even een YouTube account moet gaan aanmaken dan ;-) volg ik je daar gewoon verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. awww wat jammer ! Ik volg je al enkele jaren en las graag de updates over jullie kleine mannetje ! Wel een begrijpelijke beslissing.
  Ik ben opnieuw begonnen met bloggen maar weet soms niet goed waar de balans te vinden is tss beauty en momlife. En na een lange werkdag ben ik soms ook té moe om nog te zitten fotograferen. Zoals je zelf aangeeft is het ook wel een dure hobby als je regelmatig nieuw spul koopt voor je blog.
  In elk geval, ik ben hier altijd graag langsgekomen en wens je veel succes op je youtubkanaal !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahaa, its pleasant discussion concerning this paragraph here at this
  web site, I have read all that, so at this time
  me also commenting here.

  BeantwoordenVerwijderen